Van Gaal a Manchester United vezetőedzője

A David Moyes menesztése után az idényt ideiglenes megbízással befejező Ryan Giggs lesz a holland tréner segédje.

2014. 05. 19. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol sajtó ezúttal sem tévedett. Miként David Moyes menesztését, úgy Louis van Gaal kinevezését is pontosan megjósolta.

A holland érkezését hétfő kora délután jelentették be. Louis van Gaal hároméves szerződést köt a Manchester Uniteddal. Két honfitársa is vele érkezik, Frans Hoek kapusedzőként, Marcel Bout pedig az ellenfelek megfigyelőjeként segíti a stáb munkáját. Az elmúlt hetekben ideiglenes megbízással dolgozó Ryan Giggs is marad, ő lesz Van Gaal pályaedzője.

„Louis van Gaal személyében kiemelkedő képességű menedzser szolgálatára számíthatunk a mai naptól. Rengeteg mindent elért már a pályafutása során, s az Old Trafford megfelelő helyszín a számára, hogy új fejezettel gazdagítsa a Manchester United történetét” – olvasható a klub közleményében.

„Nagyon büszkévé tesz, hogy a világ egyik legnagyobb klubja, a Manchester United vezetőedzője lehetek. A klubnak nagy céljai vannak. Nekem is nagy céljaim vannak. Biztos vagyok benne, hogy együtt történelmet írunk” – jelentette ki Van Gaal.

Azt gondolhatnánk, hogy Ryan Giggs csalódott a döntés miatt, hiszen akár folytathatta volna a munkáját, de nem, elégedett a sorsával.

„Felvillanyoz a lehetőség, hogy segédedzőként dolgozhatok tovább. Louis van Gaal világklasszis edző, akitől sokat tanulhatok a stáb tagjaként. A Manchester United nagyon fontos szerepet játszik az életemben, örülük, hogy ez a kapcsolat nem szakad meg, s ilyen fontos pozíciót tölthetek be a klubnál” – mondta udvariasan Giggs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.