Víctor Valdés: Elérkezett a búcsú ideje

Nyílt levélben köszönt el a hússzoros spanyol válogatott futballkapus nevelőklubjától, az FC Barcelonától.

WL
2014. 05. 14. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves hálóőr a bajnoki címvédő katalán együttes honlapján szerdán úgy fogalmazott, hogy „elérkezett a búcsú ideje”. Bejelentése várható volt, mivel már januárban közölte, hogy a szezon végén mindenképpen távozik a Barcától. Levelében köszönetet mondott mindenkinek, aki pályafutása alatt segítette, edzői közül külön is kiemelve két holland szakembert, Louis Van Gaalt és Frank Rijkaardot, továbbá két katalán mesterét, Pep Guardiolát és a nemrég rákban elhunyt Tito Vilanovát.

Víctor Valdés számos jelentős trófeát, közte három Bajnokok Ligája-elsőséget szerzett az FC Barcelona játékosaként, amellett hatszoros spanyol bajnoknak vallhatja magát, s meglehet neki a hetedik is, ha most szombaton a katalán alakulat legyőzi az Atlético Madridot.

A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok kapus március végén a Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, s a műtétet követően orvosai úgy ítélték meg, hogy bő fél évet kell kihagynia, ennél fogva lemarad a nyári, brazíliai világbajnokságról is.

Lehetséges új klubjáról egyelőre csak találgatások vannak, a spanyol sportsajtó szerint kapuskarrierjét a francia bajnokságban szereplő AS Monacóban folytathatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.