Wenger akkor is marad, ha gyuFA a kupa

Az Arsenal 2005 óta tartó ínségnek vetne véget a Hull City ellen az angol kupa döntőjében.

2014. 05. 17. 4:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen az Arsenal az esélyese az angol kupa ma esti döntőjének a Wembley-ben. Az Ágyúsok a negyedik helyen végeztek a Premier League-ben, ellenfelük, a Hull City annak is örül, hogy bennmaradt, 37 ponttal a 16. helyen zárt. Igaz, a legutóbbi finálé óvatosságra inti a londoniakat, tavaly a Wigan meglepetésre megverte a Manchester Cityt a Wembley-ben.

Az Arsenal 2005 óta semmit sem nyert, döntőben is legutóbb három éve szerepelt, akkor a Ligakupáért maradt alul a Birmingham Cityvel szemben. Arsene Wenger együttese története 11. FA-kupa-sikerére hajt, a Hull City pedig először jutott döntőbe a rangos sorozatban.

A mérkőzésnek külön tétet ad, hogy bizonytalan Arsene Wenger jövője. A francia tréner immár 18 éve irányítja az Arsenalt, s nyáron lejár a szerződése. Többen úgy gondolják, a csapat mai sikerén múlik a hosszabbítás, amit a menedzser cáfol. „A kupadöntő végeredménye nem befolyásolja a jövőmet az Arsenalnál – írta az Eurosportnál vezetett blogjában. – Tizennyolc éve dolgozom a klubnál, nem gondolják, hogy nevetséges lenne, ha egyetlen mérkőzésen múlna a döntésem? S hogy jövőre is én leszek-e az Arsenal menedzsere? Alapesetben igen. Még nincs minden véglegesítve, de valószínűleg így lesz.”

A meccsre rátérve így folytatta: „Több nagy csapatot legyőztünk, a Tottenhamet, a Liverpoolt, az Evertont, mire a döntőbe jutottunk. Nagyszerű a csapatszellem a kereten belül, azt akarom, hogy a játékosok a klubért és magukért is küzdjenek. Megérdemeljük, hogy elnyerjük a kupát, de az utolsó, legfontosabb lépés még hátravan.”

A Hull City a tekintetben feltétlenül jobb az Arsenalnal, hogy a menedzsere játékosként már átélte az FA-kupagyőzelmet. Steve Bruce a Manchester United labdarúgójaként háromszor is győzött a fináléban, most edzőként szeretne negyedszer ünnepelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.