Wilson, Lawrence: Giggs-fiókák az Old Traffordban

Giggs meglépte azt, amire David Moyes képtelen volt: elővette a Manchester United saját nevelésű fiataljait.

Ch. Gáll András
2014. 05. 07. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbúcsúzott közönségétől a Manchester United, legalábbis erre a szezonra, amikor kedd este 3-1-re megverte a Hull Cityt az Old Traffordban. A gyalázatos szereplés ellenére – hetedik helyen végzett a csapat, lemaradva nemcsak a BL-, hanem az El-szereplésről is – 75 341 néző töltötte meg a stadiont, és láthatta, ahogy bemutatkozik a kezdő tizenegyben két saját nevelésű süvölvény, a 18 éves James Wilson és a két évvel idősebb Tom Lawrence. Ryan Giggs, a megbízott menedzser szakított menesztett elődje, David Moyes konzervatív, óvatoskodó felfogásával, és bátran hozzányúlt a remek hazai utánpótlás legjobbjaihoz. Ahogy jó húsz éve Giggs egyike volt „Fergie fiókáinak”, úgy most Wilson és Lawrence az ő fiókái

Nem is kellett megbánnia. Wilson szerezte az első két hazai gólt – az elsőt kapásból közelről, a másodikat Fellaini kipattanó lövése nyomán –, s Lawrence is fickándozott a pályán, egy harmadik ifjonccal, a 18 éves Adnan Januzajjal együtt. Ők hárman alkották a csatársort, együttvéve 56 évesek.

Wilson sokszoros U16 és U19-es angol válogatott, világéletében korosztálya fölött játszott, a ManUnited U18-as csapatában például 15 évesen mutatkozott be. A 2013–2014-es bajnokságban 19 gólt rúgott az ifiben, amelyet bejuttatott a döntőbe, ahol a Chelsea lesz az ellenfél.

Lawrence kölcsönben játszott az idén, legutóbb a Yeowill csapatában, mostanában rendelték vissza, de ő is 8 éves kora óta a United labdarúgója.

Giggs a 70. percben pályára küldte önmagát is, meghatottan búcsúzott az Old Trafford közönségétől, miként a szintén csereként pályára lépő csapatkapitány, Nemanja Vidics is, aki a Milanban folytatja 32 évesen.

„Valószínűleg a legjobb védő, akivel valaha egy csapatban játszottam” – mondta a szerbről Giggs, aki maga sem tudja, hogy folytatja-e az új menedzser, Louis van Gaal alatt.

Premier League, 37. forduló

Manchester United – Hull City 3-1
G.: Wilson (31., 61.), Van Persie (86.), ill. Fryatt (63.)

Szerda este két mérkőzés lesz a PL-ben, amelyek közül az izgalmasabb meccsen a bajnokesélyes Manchester City az Aston Villát fogadja 20.45 órakor. Ha a City győz, óriási lépést tesz a bajnoki cím felé, jelenleg ugyanis az állás:

1. Liverpool 81 pont (37 meccsből), 2. Manchester City 80 (36), 3. Chelsea 79 (37), 4. Arsenal 76 (37)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.