A Vatikánban nyert a magyar cigány labdarúgó-válogatott

A Vatikánhoz közeli római sportpályán mérte össze erejét a magyar cigány labdarúgó-válogatott és a svájci gárdisták csapata szerda este.

2014. 06. 04. 21:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar cigány válogatott játékosai harmadik alkalommal léptek pályára a svájci gárdisták ellen – mondta el Mezei István, a csapat menedzsere az MTI-nek szerda este a némi késéssel kezdődött találkozó első perceiben. A cigány válogatottat 1995-ben útjára indító Mezei felidézte, hogy a csapat először 2011-ben játszott a svájci gárdistákkal Rómában. Ezt követően a felcsúti pályára hívták meg a pápa biztonságára vigyázó vatikáni testőröket, most pedig ismét Róma volt a helyszín.

A Szent Péterről elnevezett római pályán rendezett szerdai meccsről nem hiányzott a közönség: a Rómában élő magyarok és a Vatikánban szolgáló magyar papok természetesen a magyar csapatnak szurkoltak. „Rúgd el magadtól az intoleranciát!” – címmel adott hírt a mérkőzésről a L’Osservatore Romano szentszéki napilap. „Ennek a találkozónak erkölcsi üzenete van a népek és az egyház felé is: az, hogy figyeljenek ránk és tiszteljenek bennünket!”– hangoztatta a Vatikáni Rádió magyar adásának adott interjúban Mezei István.

A magyar cigány válogatott mérkőzése megelőzte a Vatikánban csütörtök-pénteken zajló nemzetközi cigánypasztorációs találkozót. A cigány csapat játékosai a szerdai általános audiencián elsőként találkoztak a köztudottan focirajongó Ferenc pápával, akinek egy őt ábrázoló festményt is átadtak, Varga Istvánné alkotását. A svájci gárdisták csapatától pedig az egyházfő a mérkőzés hivatalos mezét kapta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.