Bejött az MNO tippje: Szivics visszatérhet

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntései sűrűn tartogatnak meglepetéseket, most sincs ez másképp.

MNO
2014. 06. 06. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyelmi bizottság május 22-én fél évre eltiltotta minden, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől a szerb születésű szakembert, így nem ülhetett csapata kispadján az Újpesttel szemben 11-esekkel elbukott Magyar Kupa-döntőn, ugyanis a fellebbezésnek nem volt halasztó hatálya. A meccsen az újpesti és a diósgyőri tábor közösen szidta az MLSZ-t a szövetségnek a trénerrel szembeni döntése miatt.

A miskolci klub honlapja arról számolt be, hogy a testület csütörtöki ülése után telefonon tájékoztatták Dányi Szilárdot, a DVTK jogi képviselőjét, hogy a fegyelmi bizottság határozatának végrehajtását egy évre felfüggesztették. Az MNO informátora korábban arról beszélt, bár Sziviccsel igen keményen elbánt az MLSZ, a fellebbviteli bizottság szinte biztosan enyhíteni fogja a büntetést. Nos, a jóslat igaznak bizonyult: Szivics mostantól újra edzéseket vezethet a Diósgyőrnek, és a kispadra is leülhet mérkőzéseken.

Tomiszlav Szivics azért kapta a büntetést, mert a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzést (1-1) követően az általa tévesnek vélt bírói ítéletekkel kapcsolatban azt sugallta a nyilatkozatában, mintha azok szándékosan vagy felső nyomásra születtek volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.