Brazil világbajnokkal erősít a Siófok

Újabb sztárral bővül a Siófok KC Galerius Fürdő kerete: a klub leigazolta a 2013-ban vb-t nyerő Daniela Piedadét.

SZN
2014. 06. 06. 0:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1979. március 2-án született 175 centiméter magas beálló, Nina Wörz német játékoshoz hasonlóan a szlovén Krim Ljubljana csapatából érkezik a Siófokhoz. A sikeres maribori tárgyalás után szerdán írta alá szerződését a KEK-ben induló magyar klubbal. A brazil játékos 2012 őszén, egy felkészülési tornán agyvérzést kapott, de már teljesen felépült, és jelenleg hazájában pihen.

A 138-szoros válogatott Piedade a brazil válogatott tagjaként korábban már három olimpián is pályára léphetett, a 2013-as szerbiai világbajnokságot pedig aranyéremmel zárta. A játékos 2003 és 2012 között az osztrák Hypo Niederösterreich keretét erősítette, és csapatával 2008-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott. Az osztrák klubtól szerződött Szlovéniába. A kézilabdázó nagyszerű pályafutásának újabb állomása Siófok lesz, ahova dátumszerűen július 14-én csatlakozik.

Piedade a negyedik brazil játékos, aki a Balaton-partra igazol: Pinhero, Jacquelin Anastasio és Karoline de Souza is játszott az SKC-ban, ezért a csapat beceneve Riofok volt. A siófoki klubvezetés annyit még elárult, hogy az előttünk álló szezonban még egy játékos igazolását tervezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.