Ennél jobb magyar gálát lehetetlen összehozni

Bedák Európa-bajnoki címet véd, Kovács „Vipera” és Kelemen is bokszol, Szellő profiként debütál Szentesen.

Deák Zsigmond
2014. 06. 06. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bedák Zsolt amatőrként Európa-bajnoki bronzéremig, olimpiai részvételig jutott, a hivatásosok közé kerülve pedig világbajnoki címmérkőzésig küzdötte magát. 2010 májusában Puerto Ricóban a WBO szervezet kispehelysúlyú vb-övéért küzdve kikapott a hazai ring előnyét élvező Wilfredo Vázquez Jr.-tól, s eltörött az állkapcsa. Ennél is rosszabbul érintette, hogy hamburgi klubja rá és öccsére, Bedák Pálra nem számított a továbbiakban. Következett szűk három, szinte tétlen év, majd tavaly tavasszal a nagy visszatérés a hazai Ferobox Event színeiben. Azóta öt győztes meccset vívott (mérlege 20-1), s legutóbb, március elején Erdei Zsolt kecskeméti búcsúgáláján a grúz Georgi Gacsecsiladze kiütésével megszerezte a WBO Európa-bajnoki övét – amely korábban, 2009 tavaszán már feszült a derekán, mint videónk is bizonyítja.

Akkor Erdeivel közösen készült, s a győztes recepten pénteki szentesi címvédése előtt nem változtatott. „Nagyon jól halad a felkészülésünk Madárral, természetesen ő is ott lesz velem a sarokban, aminek nagyon örülök. Várom már a meccset!”

Kihívója a 13-2-1-es mérlegű, 28 éves francia bajnok, Amor Beladj Ali lesz, aki egyáltalán nem ismeretlen Bedák számára. „Még Hamburgban kesztyűztünk, jó kis bunyós, balkezes, és rengeteget üt. Pörgős fiú, aki nagyjából olyan magas, mint én. Győzni jön Szentesre, úgyhogy tudom, hogy nagy meló lesz. A közönség számára biztosan nagyon élvezetes meccset fogunk vívni.”

Az Eb-címvédő bő egy éve éppen Szentesen tért vissza a profi boksz világába, és úgy készül, hogy ezúttal is győztesen hagyja el a ringet. „Meg kell hogy legyen a munkának a gyümölcse. Én vagyok az aktuális bajnok, úgyhogy ehhez méltóan kell bokszolnom. Ez egyrészt önbizalmat ad nekem, másrészt valamekkora nyomást is, de megbirkózom a feladattal. Fölmegyek a ringbe, és csak csinálom, amit gyakoroltunk.”

A szentesi gálán Nagy Lajos Márk (17-0) a WBO középsúlyú ifjúsági címét igyekszik megvédeni a német Toni Camin (8-1) ellen. Ezenkívül debütál az amatőrként Eb-bronzérmes, olimpiai és vb-negyeddöntős Szellő Imre, szorítóba lép a nagyközépsúlyú WBO-ranglistán tizedik Kelemen Balázs és a nagyváltósúlyú magyar bajnok Kovács „Vipera” Attila, s nem marad ki a programból a helyi kedvenc, Nagy „Lütyő” Imre sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.