Fábiánné jól kifőzte: kikaptak Kammererék

A kajak-kenu válogató első döntőjében az olimpiai ezüstérmes négyest elverte a csapattársakból verbuválódott hajó.

NM
2014. 06. 05. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Londonban második kvartettet a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán mellett Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel alkotja. A rivális hajóban Schenk Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor és Kugler Attila ült. A futam érdekessége, hogy mind a nyolc kajakos Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa, továbbá Kammerer és Kucsera 2006-ban párosban együtt nyert világbajnokságot.

Sikerükkel Kucseráék szereztek jogot az indulásra a németországi Brandenburgban július 11–13. között sorra kerülő Európa-bajnokságon. A vb-részvételhez két hazai győzelem kell, tehát ez még nincs lefutva.

Pénteken a férfikajakosok ezer méteren egyesben és kettesben csapnak össze, a csütörtökön mutatott formája alapján Szalai és Kucsera jó szereplése várható, de egyesben a tavaly világbajnoki harmadik Dombvári Bence, kettesben pedig az olimpiai bajnoki Dombi Rudolf – Kökény Roland duó tekinthető a favoritnak. A hölgyek K–1 500 méteren versenyeznek, e szám érdekessége, hogy mire lesz képes a télen Ausztráliából hazatért Csipes Tamara, meg tudja-e szorongatni az egyeduralkodó Kozák Danutát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.