Fitneszkirálynőnk babázna a koszovói kaland után

A budaörsi Hungarian Open Grand Prix lehet a kétszeres világbajnok Németh Dorottya utolsó versenye.

2014. 06. 04. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május végén szenzációsan szerepelt a magyar fitnesz- és testépítő-válogatott a WBPF szervezet koszovói Európa-bajnokságán, ahonnan tizenhárom aranyérmet hozott haza a különböző kategóriákban. A győztesek közül többen szombaton a Budaörsi SportFesten, a Hungarian Open Grand Prix-n is megméretik magukat, így a kétszeres világbajnok Németh Dorottya is, akinek ez lehet az utolsó versenye. Németh Dorottya tíz napja az Eb-n a fitness physique kategóriában nyert, amely két fordulóból áll: az első a bikiniruhás, ahol a test szimmetriáját, arányosságát, izomzatát nézik, a másodikban pedig egy másfél perces gyakorlatot kell előadni, ami a ritmikus gimnasztika, a torna, az aerobik és a tánc elemeit ötvözi. Szó se róla, meg kell küzdeni a sikerért!

 

„Az első vb-címemet még 2005-ben nyertem Malajziában, éppen csak betöltöttem a tizennyolcadik életévemet, különben nem is indulhattam volna. Utána öt évig versenyeztem Amerikában, többek között a Miss Fitness Worldön harmadik lettem, majd három évre leálltam, mert diplomáztam a TF-en, és elkezdtem főállásban dolgozni. Aztán visszatértem, tavaly újra világbajnok lettem, és úgy gondoltam, hogy mivel Eb-aranyam még nincs, még ezt is meg kellene szereznem. S most, hogy már teljes a paletta, vissza is vonulhatok! Az a helyzet, hogy megtaláltam életem párját, s most már nagyon szeretnék babázni” – vallotta be mosolyogva az utolsó versenye előtt álló fitneszkirálynőnk a Budaörsi SportFest sajtótájékoztatója után.

„Szeretnék elbúcsúzni a hazai közönségtől, a szurkolóktól, ezért terveztem úgy, hogy most, a hét végén zárom le a versenyzői karrieremet. A gond csak az, hogy amint hazaértem Koszovóból, egyből lebetegedtem, belázasodtam, és még bizonytalan vagyok abban, hogy fel tudok-e készülni a Grand Prix-re. Márpedig úgy semmiképpen sem szeretnék kiállni a színpadra, ami nem méltó hozzám. Így ha nem jön vissza a formám, akkor októberig még kitolom a pályafutásomat. A sportágtól egyébként nem szakadok el, a párommal nemrég nyitottuk meg a fitnesztermünket, ahol versenyzőket készítünk fel, és tavaly Bangkokban nemzetközi zsűritagként is debütáltam. A fitneszben nőttem fel, minden nagyon szép volt, ennek köszönhetően láttam világot és valósíthattam meg az álmaimat, de most már szeretnék kicsit a háttérbe vonulni” – tette hozzá Németh Dorottya.

 

Az alábbi videó a 2013-as budaörsi vb megnyerése után készült:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.