Két évet kaphat a magyar kispadig sprintelő szurkoló

A hazai drukker a Magyarország–Albánia meccs 78. percében mászott be a pályára.

GB
2014. 06. 05. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapja arról számol be, hogy „az illető személyi adatai a jegyvásárlás és a beléptető rendszer regisztrációja alapján a rendőrség számára beazonosíthatóak voltak”.

„A cselekményről a stadionbiztonsági rendszer három kamerája különböző szögekből bizonyító erejű felvételeket készített, melyeket a rendező azonnal átadott a rendőrség illetékeseinek” – olvasható az MLSZ tájékoztatásában.

A szövetség az állásfoglalásában hangsúlyozta, hogy a hatályos büntető törvénykönyv alapján aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, bűncselekményt követ el, ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A többek között a rendőrséggel való közvetlen, azonnali együttműködés eredményeként minden bizonyíték rendelkezésre áll az elkövetővel szembeni gyorsított bírósági eljáráshoz. A rendbontás elkövetőjével szemben a bíróság által a sportrendezvényekről való kitiltásnak is helye van, az MLSZ pedig rövidesen határozatot hoz, amelyben kizárja a rendbontó nézőt valamennyi rendezvényéről.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett meccs 78. percében rohant a pályára az elkövető, aki hatalmas sprintet kivágva meg sem állt a magyar kispadig, ahol elkapták a biztonságiak.

A mérkőzést 1-0-ra Magyarország nyerte. A meccs tudósításáról ide, a találkozó utáni sajtótájékoztatón elhangzottakról ide kattintva tudakozódhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.