Király Gábor elmondta, kit ajánl a Ferencvárosnak

Két évet még mindenképpen védene az 1860 Münchennél a hálóőr.

TK
2014. 06. 10. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jól járna a Ferencváros Benjamin Lauth leigazolásával, ő számomra egy legenda, aki nem egyszer mentette meg a klubot a kieséstől, sok győztes gólt szerzett, a szurkolók nehezen engedték el, csak a klub vezetése úgy döntött, fiatalítanak a csatársorban. Amúgy van még két-három jó éve, az ő megvillanásaival meccseket képes eldönteni; egyértelműen ajánlhatom a Fradinak!” – mondta Király Gábor a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

Új edzőjükről elmondta: „Még nem találkoztam Ricardo Monizzal, mert éppen szabadságon vannak a játékosok; nem ismerem személyesen, ám miután követem a Haladás révén is a magyar focit, tudom, milyen munkát végzett a Fradinál. Ide hozzánk egy kész stábba érkezik vezetőedzőnek, s nyilvánvalóan a klub irányvonalát kell majd követnie.”

„Még októberben 1+1 évvel meghosszabbítottam a szerződésemet az 1860 Münchenben, s ez is azt mutatja, hogy itt nem a kor számít, hanem a teljesítmény. Védek náluk, ameddig csak lehet, amíg a szervezetem engedi. Mindenképpen hazatérek majd Szombathelyre, szeretnék még a Haladásban is védeni pályafutásom zárásaként, mert ez a klub számomra a legfontosabb. Ott szeretném befejezni, jó lenne a bajnoki trófeát felemelni egyszer otthon” – jelezte saját terveiről.

Hozzáfűzte: „Büszke vagyok, hogy a szombathelyi Rózsa Danit láthatom a válogatott kapujában, s még gólt sem kapott eddig. Örülök Nagy Gabi debütálásának is, a szüleink együtt fociztak a Haladásban. Hogy én védek-e még a válogatottban? Jó kérdés, beszéltem Pintér Attilával korábban, nekem már nem kell bemutatkoznom, de jeleztem, ha nagyon szükséges, rendelkezésre állok, rám mindig számíthat a magyar nemzeti csapat, de érdemes több fiatal kapust kipróbálni. Eb-esélyek? Ki lehet jutni, de a mostaninál jobb teljesítményt nyújtva – húsz százalékot rá kell tenni a játékosoknak a klubjaikban nyújtott teljesítményükre.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.