Legyőzte Kazahsztánt a válogatott

A 3–0-s győzelmet hozó mérkőzésen Farkas József irányította a magyar csapatot.

BL
2014. 06. 07. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón Farkas József irányította a magyar csapatot, ugyanis Pintér Attila szövetségi kapitány rosszullét miatt nem ülhetett a kispadra.

Az első félidő első említésre méltó eseményére közel fél órát kellett várni, ekkor azonban a szerdán az albánok elleni mérkőzésen győztes gólt szerző Priskin Tamás fejesével meg is szerezte a vezetést a válogatott. A világranglistán 124. kazah csapat semmilyen nyomást nem tudott gyakorolni a hazai együttesre, amely ennek ellenére csak ritkán veszélyeztetett. A magyarok könnyen növelhették volna előnyüket a szünet előtt, de Varga Roland pontatlanul tálalt a középen üresen érkező Priskin elé.

A fordulást követően is a magyaroknál volt többet a labda, ráadásul a félidő derekán a második sárga lapját begyűjtő Korobkin kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk. A lehetőséget Varga Roland révén, a kazah kapus főszereplése mellett ki is használta a magyar válogatott. A kezdőként helyet kapott Nagy Gábor mellett a második félidőben pályára lépő Simon Krisztián is bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, amely az utolsó pillanatban még megörvendeztette a szurkolókat, igaz ehhez az kellett, hogy Engel a saját kapujába találjon. A Puskás Ferenc Stadion közönsége az utolsó perceket állva tapsolta végig, így búcsúzva a legendás pályától.

„Mindenekelőtt jobbulást kívánok Pintér Attilának – kezdte a mérkőzés utáni nyilatkozatát Farkas József. – Örülök annak, hogy egy ilyen győzelemmel sikerült elbúcsúznunk a Puskás Ferenc Stadiontól, az eredmény szép, de ez csak egy összecsapás volt, dolgoznunk kell tovább, és készülni az Eb-selejtezőkre.”

A magyar csapat a tervek szerint még augusztusban játszik egy felkészülési mérkőzést, majd szeptember 7-én Észak-Írországot látja vendégül a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

Magyarország–Kazahsztán 3-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 10 ezer néző, v.: Alexandre Boucaut (belga)
gólszerzők: Priskin (26.), Varga R. (63.), Engel (90., öngól)
kiállítva: Korobkin (63.)
sárga lap: Abdulin (17.), Korobkin (25., 63.), Malij (77.)
Magyarország: Rózsa Dániel – Heffler Tibor, Lang Ádám, Korcsmár Zsolt, Korhut Mihály – Nagy Gábor (Kovács István, 55.), Zsidai László – Gyurcsó Ádám (Simon Krisztián, 77.), Vécsei Bálint (Kalmár Zsolt, 79.), Varga Roland (Nikolics Nemanja, 87.) – Priskin Tamás (Futács Márkó, 81.)
Kazahsztán: Andrej Szigyelnyikov – Konsztantyin Engel, Renat Abdulin, Szergej Malij, Alekszandr Kiszlicin (Gafurzsan Szujumbajev, a szünetben) – Ulan Koniszbajev (Sztanyiszlav Lunyin, 78.), Valerij Korobkin, Anatolij Bogdanov (Andrej Karpovics, 87.), Andrej Finoncsenko (Bauirzsan Iszlamhan, 59.) – Szergej Hizsnyicsenko (Alekszej Scsetkin, 70.), Marat Hajrullin (Aszhat Tagibergen, 65.)

26. perc: egy jobb oldali szögletre Priskin robbant be, és öt méterről nagy erővel a kapu közepébe fejelt (1-0).
63. perc: Varga Roland végezhetett el szabadrúgást 20 méterről, nagy erejű lövése középre ment, de a kazah kapus rendkívül ügyetlenül ért a labdába, amely így a hálóba csorgott (2-0).
90. perc: Simon tört be a 16-oson belülre, beadására a kapu előterében Futács érkezett, a labda azonban a menteni igyekvő Engelről a kapuba pattant (3-0).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.