Meglovagolnák a női válogatottunk sikerét

Három összetevője van annak, hogy a női válogatott 28 év után újra ott lehet a kontinensviadalon.

TK
2014. 06. 05. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MRSZ vezetője az első helyen emelte ki a csapatot, amelyet csütörtök délután komoly médiaérdeklődés mellett köszöntöttek a fővárosban, másodikként a nemrég kinevezett szövetségi kapitány, a belga Jan De Brandt munkáját említette, harmadik tényezőként pedig a szövetség és a kormány összefogását jelölte meg.

Poór Csaba kiemelte, a szervezet költségvetése a kiemelt sportágak támogatásával a duplájára emelkedett, így 2020-ig 4,2 milliárd forintból gazdálkodhat; ez olyan mennyiségű és minőségi támogatást jelent, amelyre korábban nem volt példa. „Úgy gondolom, a Magyar Röplabda Szövetség a lehető legjobban tudta hasznosítani az adófizetők pénzét, így ez a mostani siker az övék is” – mondta Poór Csaba.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára arról beszélt, hogy ez a „történelmi tett” példaértékű emelkedés jelent a magyar röplabdasportnak. Hozzátette: a válogatott fantasztikus teljesítménye megmutatta, hogy ha a kormányzat és a sportági szövetség elképzelési találkoznak egymással, akkor igenis lehet komoly eredményeket elérni.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportszakmai igazgatója elismerését fejezte ki az MRSZ-nek a nagyjából másfél évvel ezelőtt elkezdett sportágfejlesztési koncepcióért. „Szeretnénk azt az olimpiát is látni majd a jövőben, ahol a csapatunk vagy akár csapataink is szerepelnek” – fogalmazott.

Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó a Magyar Diáksport Szövetség elnökeként kiemelte, hogy ez az eredmény is hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy minél többen kezdjenek röplabdázni.

Poór Csaba megjegyezte, a sikert mindenképpen szeretné meglovagolni a röplabdaszövetség, reményei szerint a női válogatott kiváló szereplése miatt a jövőben még több fiatal választja majd ezt a sportágat, a következő feladat várhatóan az infrastruktúra fejlesztése lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.