Pintér Attila válogatottja újabb próbatétel előtt

Albániától eddig még gólt sem kapott soha Magyarország. Reméljük, megtartjuk jó szokásunkat szerda este is.

GB
2014. 06. 04. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három budapesti találkozó közül kettő biztos, egy pedig kiütéses hazai diadallal zárult, míg a két tiranai összecsapás egyike nem hozott gólt, a legutóbbit pedig Torghelle Sándor találata döntötte el öt éve.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának kedd esti híre szerint Pintér Attila bő keretéből több játékos sem kaphat szerepet az albánok és a szombati, kazahok elleni meccseken. Radó András, Szabó János és Lázár Pál esetében már vasárnap kiderült, hogy nem állhatnak a szakmai stáb rendelkezésére, míg Szakály, Koman és Nikolics megérkezett ugyan a telki edzőtáborba, de mindhárman jelezték, hogy sérüléssel bajlódnak.

Az Mlsz.hu beszámolója szerint őket az orvosi stáb kezelte a hét elején, de játékukra nem számíthat a stáb, az év játékosának megválasztott Szakály már el is hagyta az edzőtábort, Koman és Nikolics pedig továbbra is Telkiben tartózkodik, de szerdán csak a lelátóról szoríthat a társaknak.

A sérültek helyére a szövetségi kapitány egy futballistát hívott be, a szombathelyi Bosnjak Predragot.

Az albánokkal szerdán, a kazahokkal szombaton játszik a magyar válogatott 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban. Utóbbi lesz az utolsó mérkőzés a létesítményben, mielőtt megkezdik az újjáépítését.

Az Albánia elleni eddigi mérkőzések:

1947. 08. 20., Budapest: Magyarország–Albánia 3-0 (2-0) – Balkán Kupa
gólszerzők: Zsolnai, Egresi, Deák

1948. 05. 23., Tirana: Albánia–Magyarország 0-0 – Balkán Kupa

1950. 09. 24., Budapest: Magyarország–Albánia 12-0 (5-0) – barátságos
gólszerzők: Puskás (4), Budai II. (4), Palotás (2), Kocsis (2)

2008. 10. 11., Budapest: Magyarország–Albánia 2-0 (0-0) – vb-selejtező
gólszerzők: Torghelle, Juhász

2009. 03. 28., Tirana: Albánia–Magyarország 0-1 (0-1) – vb-selejtező
gólszerző: Torghelle

A magyar válogatott bő kerete:

kapusok:
Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry FC), Rózsa Dániel (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros)

védők:
Heffler Tibor (MVM Paks), Varga József (DVSC-TEVA), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lang Ádám (Győri ETO FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Korhut Mihály (DVSC-TEVA), Bosnjak Predrag (Szombathelyi Haladás)

középpályások:
Zsidai László (DVSC-TEVA), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Kovács István (Videoton FC), Vécsei Bálint (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (Győri ETO FC), Nagy Gábor (Szombathelyi Haladás), Stieber Zoltán (Hamburger SV)

támadók:
Varga Roland (Győri ETO FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Koman Vladimir (Ural), Simon Krisztián (Újpest FC), Rudolf Gergely (Győri ETO FC), Priskin Tamás (Austria Wien), Futács Márkó (Diósgyőri VTK)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.