Pintér játékos Kazahsztánra számít

Rudolf Gergely és Dzsudzsák Balázs sem játszik szombaton a válogatott Kazahsztán elleni barátságos mérkőzésén.

BuL
2014. 06. 06. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Attila szövetségi kapitány a telki edzőtáborban tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a győri csatárra vírusfertőzés miatt nem számíthat, a Gyinamo Moszkva szélsőjét pedig – ahogy Stieber Zoltánt is – klubja kérésére engedte el pihenni, mivel ő a jövő héten már megkezdi a felkészülést együttesével a következő szezonra. Hozzátette, így is köszönettel tartozik mind a játékosoknak, mind klubjaiknak, mert egyrészt Stieber és Dzsudzsák is szabadságát feláldozva állt a válogatott rendelkezésére, másrészt klubjaik annak ellenére engedték el őket, hogy nem hivatalos FIFA-játéknapokon rendezik a mérkőzéseket.

„Kalmár Zsoltra nekünk is szükségünk lesz a szeptemberi Eb-selejtezőkön, és szerintem az albánok és a kazahok elleni meccs ellenére ki tudja majd pihenni magát a júliusi U19-es Európa-bajnokságig – indokolta az MTI kérdésére Pintér, hogy a korosztályos csapatot irányító szakvezető kérése ellenére behívta keretébe a győri játékost. – Mészöly Gézának kész csapata van az Eb-re, míg nekünk csak formálódó, ezért is volt szükségünk Kalmár játékára.”

A szakvezető arról is beszélt, hogy a biztos hiányzókon kívül kisebb sérülések miatt még kérdéses Lovrencsics Gergő, Korhut Mihály és Lipták Zoltán játéka. Hangsúlyozta, mindegy, milyen kezdőcsapat fut ki a pályára, minden esetben nyerni szeretne a válogatottal.

„Játékerejében és stílusában a kazah csapat hasonló az albánhoz, de nagyobb játékosság jellemzi” – mondta Pintér Attila. Hozzátette, szeretnék kiszolgálni a közönséget, de ennyi sérülést még egy kiemelkedő válogatott is megérezne. Mint utalt rá, egy csapatra való játékosra nem számíthat különböző okok miatt.

Az albánok ellen 1-0-ra megnyert összecsapás után a médiában megjelent kritikákra úgy reagált, hogy a látványos játékhoz két csapat kell, az ellenfél betömörülő védekezése miatt azonban erre nem igazán volt lehetőség. Kiemelte, csapata a védekezést kiválóan megoldotta, az albánoknak helyzetük sem volt. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a támadásépítésben akadtak hibák. Ezek között említette, hogy túl sokszor ívelték fel a labdát a játékosai, még akkor is, amikor nyilvánvaló volt, hogy nincs meg a kellő terület a csatárok előtt. Ugyancsak negatívumként említette, hogy a passzokba rendre hiba csúszott.

„A hibák ellenére elégedett vagyok, mert a labdavesztések után rögtön visszatámadtunk. Persze a támadásépítésben mindenkinek bátrabban és többet kell részt vennie. Mindenesetre szeretnénk minden Eb-selejtezőt 1-0-ra megnyerni, akkor mindenki elégedett lenne” – mondta Pintér Attila.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.