Pintér tizenegyeseket kért számon az ír bírón

A magyar kapitány a generációváltás nehézségeire hivatkozott, olasz kollégája ritmustalan meccsről beszélt.

Ch. Gáll András
2014. 06. 05. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarország–Albánia (1-0) labdarúgó-mérkőzés után a két szövetségi kapitány értékelte a látottakat:

Pintér Attila: – Tudtuk, hogy jó csapat az albán, arra számítottunk, hogy megpróbál agresszíven futballozni, visszazárni a saját térfelükre. Befelé játszó szélsőkkel próbálkoztunk, de látni kell, hogy generációváltás közepén vagyunk. A románok is csak 1-0-ra tudták megverni az albánokat. Az első 15-20 percben Korhuttal és Futáccsal szemben volt olyan szabálytalanság, amelyért tizenegyest kellett volna adni. Alakuló csapat a miénk, jó lett volna egy korai tizenegyes a javunkra, az sokat segített volna. Heffler, Vécsei, általában az újoncok bátran futballoztak, felvállalták a játékot.

Az egyik újságírói kérdésre („Ugyanez a lötyögés várható-e szombaton a kazahok ellen?”) Pintér meglepően higgadtan felelt, nyilván a kommunikációs tréningnek is köszönhetően:

– Alakuló csapat vagyunk, ismétlem, nagyon hiányzott a tizenegyes. A dánok ellen Debrecenben a buzdítás, a hangulat sokat segített, most kevesebb támogatást kaptunk az 5000 nézőtől. Nagyon fontos, hogy nyerjünk mérkőzéseket – és most nyertünk. A második félidőben visszatámadtunk, amit kértem a játékosoktól, az megvolt. Részben elégedett vagyok a csapat mentalitásával.

Pintérnek felvetették, hogy a második félidőben már többen követelték a távozását a nézőtéren.

– Azért jönnek ki a szurkolók, hogy véleményt mondjanak, s erről az a véleményem, hogy a negatív reklám is reklám. Erős ellenfeleket követelnek? A finn jó csapat, tekintélyes eredményeket ért el. A dán válogatott 25 hellyel előttünk van, 15 éve építik a csapatukat. Az albán válogatott utolsó hét-nyolc meccsén csupa szoros eredményt ért el. Szervezetten visszazártak a saját térfelükre az albánok, erre fel is voltunk készülve, de nem mindig sikerült megtalálni az ellenszert. Két tizenegyesgyanús helyzet volt. Nem kaptuk meg. Lépésről lépésre megyünk előre.

Lovrencsiccsel kapcsolatban is kapott kérdést a kapitány, mégpedig azt, hogy miért csak húsz percet játszott a Lech Poznan kirobbanó formában lévő szélsője.

– Lovrencsics hétfőn csatlakozott csak, arcüreggyulladása is volt, ki akarta hagyni a meccset. Stieber hasonló cipőben jár, szombaton már nem játszik, Lovrencsics viszont majd szombatig kipiheni magát, és a kazahok ellen kezdeni fog – mondta Pintér.

Felmerült, hogy Koman Vladimir miért nyaral Juhász Rolanddal együtt, miközben a többiek futballoznak, azaz dolgoznak.

– Komannak fáj a sarka, legalábbis azt mondta, Kádár Tamásnak vírusos fertőzése van, Juhász Roland nem is volt kerettag.

Szalai Ádámról megkérdezték: vajon most már sohasem lesz válogatott?

– Mindenkire szükségünk van, a magyar futball nem áll úgy, hogy bárkiről is lemondjon. Sajnos kevés mérkőzés van benne Szalaiban, Priskinben szintén. Tamás meg tudta tartani a labdát, kiharcolta a tizenegyest. (Ami nem volt az, amint az ismétlésekből kiderült – a szerk.)

Giovanni De Biasi, az albánok kedélyes olasz edzője: – Kívánnivalót hagyott maga után a meccs, nem volt ritmusa. Mindez már az utószezon, kimerült játékosok futballoztak – gyengén. Elkerülhető tizenegyesből kaptuk a gólt. A másik kettő, amit a kollégám reklamált? Az egyik megadható volt. Csalódott vagyok a végeredmény miatt. A tizenegyesen kívül nem nagyon volt dolga a kapusunknak. Nagyon nehéz selejtezőcsoportban vagyunk. Amit láttam, attól nem lehetek boldog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.