Pofonzuhatag Szentesen, Európa-bajnoki címvédéssel

Bedák Zsolt hatalmas küzdelemben, megosztott pontozással győzött a Ferobox Event hivatásos ökölvívógáláján.

Deák Zsigmond
2014. 06. 06. 22:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előcsatározások során nem történt meglepetés, a piros sarokból induló „hazai” bokszolók nyerték a mérkőzéseket. Nagy Lajos Márk a francia Toni-Joel Camin kipontozásával megvédte a WBO világszervezet középsúlyú ifjúsági bajnoki címét, az amatőrként Eb-bronzérmes, olimpiai és vb-negyeddöntős Szellő Imre pályafutása első profi találkozóján magabiztosan múlta felül a grúz Paata Berikasvilit, Kovács „Vipera\" Attilának sem okozott gondot a horvát Ivo Gogosevic legyőzése. Csak egy jó kiütés hiányzott!

A főmérkőzésen Bedák Zsolt a francia bajnok Ali Beladzs Alival találkozott, hogy megvédje a WBO világszervezet kispehelysúlyú Eb-címét. A felek évekkel ezelőtt Hamburgban már edzettek együtt, amikor honfitársunk még az Universum Box Promotion kötelékébe tartozott. Ezúttal hatalmas küzdelmet varázsoltak a szentesi ringbe, s a tíz menet letelte után mindkét bunyós győztesként ünnepelte magát. Ám csak az egyikük lehetett az, s a megosztott pontozás Bedák Zsoltnak kedvezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.