Szombaton beindul a strandröplabda-bajnokság

Az ob idén négy mesterversenyből – Győr, Debrecen, Gyenesdiás, Miskolc –, valamint a budapesti döntőből áll.

FT
2014. 06. 04. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A versenysorozat célja a röplabdázás és a strandröplabdázás népszerűsítése, a játékosok folyamatos versenyeztetése, felkészítése a nemzetközi szereplésre, s cél a közönség szórakoztatása is” – nyilatkozta László Éva, a strandröplabda bizottság elnöke a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) hírlevelében.

A hét végi első, győri forduló egyben selejtezőtorna is, arról dönt, hogy június 28–29-én Portugáliában kik képviselik a magyar színeket a 2014–2016-os CEV strandröplabda Kontinentális-kupán. Két férfi és két női párost nevezhetünk, s a férfiaknál a korábbi eredményei alapján a Bagics Balázs, Koch Róbert duó már biztos induló. Győrben a férfiaknál tizenkilenc, a nőknél tizenegy páros méreti meg magát. A nevezettek között ott van a hazai strandröplabdázás elitje, a nőknél például Józsa Zsuzsanna, a férfiaknál pedig Bagicsék mellett a.Horváth Balázs, Vocskó Máté és a Buday Balázs, Rácz László duó is. Érdekesség, hogy női válogatottunkból, amely a múlt héten huszonnyolc év után jutott ki az Eb-re, Szombathelyi Szandra a strandon is versenybe száll, testvérével, Kittivel alkot párost.

A versenysorozat helyszínei és időpontjai:

mesterversenyek:
1. 2014. június 7–8.: Győr, Aranypart
2. 2014. június 20–22.: Debrecen, Nagyerdei Stadion (centerpálya), Aquaticum Strand- és Termálfürdő, Debreceni Egyetem Sporttelep
3. 2014. július 4–6.: Gyenesdiás, Gyenesi Lidóstrand
4. 2014. július 18–20.: Miskolc, Városháza tér (centerpálya), Selyemréti Strandfürdő

döntő:
5. 2014. augusztus 2–3.: Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.