Verekszik a tulajdonos, a legidősebb Európa-bajnok

Petrányi Zoltán nála 22 évvel fiatalabb kihívó ellen akarja magán tartani az UBO szervezet nehézsúlyú Eb-övét.

Deák Zsigmond
2014. 06. 13. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét exkluzív bokszesten tapsolhatnak majd a sportág rajongói a Hotel Aquincum nagytermében, ahol háromfogásos vacsorát is felszolgálnak a vendégeknek. Az ételsor mellett magyar szinten a bokszmenü is minőséginek tűnik, hiszen a három címmérkőzésből kettőnél valamelyik nemzetközi szervezet öve lesz a tét.
A főszervező, Petrányi Zoltán (profi mérlege 50-20) maga is ringbe száll, ugyanis a nehézsúlyú magyar, valamint az UBO szervezet Európa-bajnoki övét teszi kockára a 22 évvel fiatalabb Csomor András (9-2-1) ellenében. Petrányi jelenleg a sportág legidősebb Európa-bajnoka a maga 48 esztendejével.
A betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki címért lép kötelek közé a „2013 év felfedezettje” cím tulajdonosa,  Micskó Sándor (23-6-0). Ellenfele az idei középsúlyú négyestorna győztese, Albert Ferenc (6-1-0) lesz, míg Séra Zoltán (14-1-0) a WBF nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki övét kockáztatja Hafner Ferenccel (22-5-0) szemben.
A rendezvényen bemutatkozik a magyar közönségnek az oroszok feltörekvő félnehézsúlyú reménysége, a volt válogatott, a WSB-ben – az amatőr világszövetség (AIBA) félprofi ligájában – edződött Gyenisz Carjuk (5-0-0), aki Juhász Bélával (8-2-0) méri össze tudását. A bokszrajongók láthatják a szorítóban a volt amatőr válogatott nehézsúlyú Bogdán Zsoltot (5-0-0 a hatalmas termetű Jerausek Zoltán (1-2-0) ellenében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.