Vertük a hollandokat női vízipólóban

A magyar női vízilabda-válogatott két góllal nyert a hollandok legjobbjai ellen csütörtök este Dunaújvárosban, barátságos mérkőzésen.

SZN
2014. 06. 05. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A júliusi, budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatottak találkozóján, amelyet a II. Dunaújvárosi Főiskola-kupáért kiírt torna keretében rendeztek meg, az első negyedben a vendégek jutottak háromszor is vezetéshez, ám három Dóra, Csabai, majd Czigány, utána pedig Antal szinte mindig azonnal egyenlített (3-3).

A folytatásban Keszthelyi Rita, a duplázó Csabai és Illés Anna góljaival 6-3-ra megugrott a magyar válogatott, amely a csapatkapitány Takács Orsolya találatával tartotta a különbséget (7-4). A harmadik nyolc perc a hollandok felzárkózása nyomán 7-6-os hazai vezetésről indult, majd a vendégek kétszer is egyenlítettek (7-7, 8-8), utána azonban ismét magyar percek következtek: Szücs Gabriellát követően Takács és a kétszer is eredményes Keszthelyi révén 11-8-ra meglépett a hazai együttes.

A befejező játékrészben a szívós hollandok újból közelebb kerültek Takácsékhoz (11-10), így aztán a legjobbkor jött Antal akciógólja (12-10). Ám még nem volt meg a győzelem, s a 12-11-et követő Keszthelyi-gól után a rivális megint betalált (13-12). Kevesebb, mint két perccel a vége előtt aztán megint Keszthelyi villant (14-12), aki szabaddobásból vette be az ellenfél kapuját, s ez döntőnek bizonyult.

A holland válogatott a szerdai nyitányon 12-6-ra verte a magyar junior-válogatottat, amelyet csütörtök délelőtt a magyar felnőttválogatott 17-7-re győzött le, így a két sikerrel Merész András szövetségi kapitány csapata nyerte a hármas tornát.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett magyar együttes számára nem érnek véget a kontinensviadal előtti „holland napok\": a két esztendeje Eb-hatodik, tavaly vb-hetedik németalföldiekkel két hét múlva Görögországban, három hét múlva pedig Oroszországban nemzetközi tornákon találkozik újfent, ráadásul velük kezd a Merész-csapat a margitszigeti Európa-bajnokságon.

Eredmény:
Magyarország–Hollandia 14-12 (3-3, 4-3, 4-2, 3-4)

a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Csabai, Takács, Antal 2-2, Czigány, Illés, Szücs 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.