Világklasszist igazolt a Veszprém

Aron Pálmarsson három évre érkezik. Az izlandi irányító-átlövőt a nagy rivális THW Kieltől sikerült elcsábítani.

GB
2014. 06. 03. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekövetkezett, amit korábban már az MNO is pedzegetett: Aron Pálmarsson Magyarországra igazolt. Az irányító-átlövő három évre szóló szerződést kötött az MKB-MVM Veszprémmel, a kontraktus 2015. július 1-től lép érvénybe.

A THW Kiel irányító-átlövőjét a hétvégén megrendezett kölni Final Four legértékesebb játékosának választották.

Aron Pálmarsson 1990. július 19-én született. 2006 márciusában, 15 évesen, az FH Hafnafjördur csapatában mutatkozott be az izlandi bajnokság első osztályában, 2009-ben igazolt a THW Kiel együtteséhez. 2010-ben Ausztriában az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett az izlandi válogatottal. 2012-ben az olimpián bekerült a torna All Star-együttesébe és ebben az évben az év sportolójának választották Izlandon.

Az MKB-MVM Veszprém első alkalommal jutott be a hétvégén Kölnben rendezett Bajnokok Ligája négyes döntőbe. Az elődöntőben a Pálmarssonnal felálló THW Kiel három góllal bizonyult jobbnak náluk, míg a bronzmeccsen egyetlen gól döntött a Barcelona javára. Kölnből Ballai Attila tudósította az MNO-t, hétvégi összefoglalóját ide kattintva olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.