Agyas szerint a harapós Suárez félig kutya

Bár hozzátette, az igazi kutyákat azért még mindig a magyar futballban kell keresni.

Ch. Gáll András
2014. 07. 11. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Na, helló! Olvastam valami pizzafutár-kimutatást, hogy a vb alatt négyszer annyi sör fogyott, mint amúgy, normál időszakban. Szerintem ezt az Egér egyedül hozta, bár ő pizzát még életébe’ nem rendelt, az a hülye dumája, hogy a sörhasnál csak egy csúnyább testrész van, a „pizzahát”. Szerintem már mondtam, hogy párszor csúnyán bekarmolt a vb alatt, az Egérbe’ amúgy is az a jó, hogy mindig tud találni valami kötelező okot az ivásra. Pláne, amióta a Gázpalack bejár. [Agyas legutóbb említést tett eme úriemberről, aki annak köszönheti a becenevét, hogy hatalmas, hengeres alakú testéhez valószínűtlenül kicsi fej járul.] Tegnap azzal indult a műsor, hogy az Egér azt mondta, szerinte túlzás volt kilenc meccsre elmeszelni a Suárezt, erre a Gázpalack egyből elkezdte nyomni, hogy aki három embert is megharapott már életében, az minimum félig kutya, de lehet, hogy a családban anyai vagy apai ágon mindenki az. Az Egér rendelt is gyorsan két sört, és a Gázpalack már nyúlt volna az egyikért, de az Egér csak annyit szólt, „nagyon meg lennék lepve, ha neked kértem volna”, aztán betolta mind a kettőt. Azzal a lendülettel folytatta, hogy a Suárez nyilván nem teljesen normális, de nem is egy profi bérgyilkos, és a Chiellini, akit megharapott, és aki amúgy tényleg nagyon nagy paraszt, fél perc múlva folytathatta a játékot, a Neymart viszont az a kolumbiai vadállat hetekre kicsinálta, és még csak szabadrúgást sem adtak ellene, és még volt pofája azt üzenni, hogy „gyógyulj meg, barátom”. Hát gyógyuljon meg az anyád, de költsétek el a családi vagyont a gyógyszereire – mondta egyre hangosabban az Egér, már úgy, mintha a Gázpalack térdelt volna bele a Neymarba. Persze ő se egy besz*ri csávó, legalábbis biztos nem az Egértől fog megijedni, ezért magához képest nyugodtan azt felelte, hogy nehogy már a Neymarra fogjanak bármit is a brazilok. Ráadásul a Gázpalack mindent és mindenkit tökéletesen tud fikázni, mindjárt el is kezdte osztani a Scolarit. Hogy olyan, mint a régi, Frakk, a macskák réme című rajzfilmből a Frakk gazdája, Károly bácsi, ugyanaz a burája, a bajsza, ugyanúgy totyog, kicsit idiótán vigyorog, és a fociról is körülbelül annyi fogalma lehet. Csak annyi a különbség a kettő között, hogy a Scolari a brazil szövetségi kapitány, akinek annyi terve volt az egész vb-re, hogy a Neymar majd megnyeri. Szóval, szép nyugodtan elsz*patgattuk egymást, csak sajnos este lett, és jöttek az Európa-liga selejtezői.

Agyast e ponton megkértem, ha lehet, ne hasonlítsa össze a Fradit és a Diósgyőrt a német és az argentin válogatottal, mert ez még a Böfögő (Agyasék törzskocsmája) közönségéhez képest is igen méltánytalan húzás lenne, de megnyugtatott.

– Dehogy hasonlítom. Más sportág, kezdem elfogadni. Elfogadtuk már hokiba’, amikor sz*rrá fagytunk a Kisstadionban a Fradi–Dózsán, pedig az orosz–csehszlovák meccshez képest olyan volt a tempó, mintha térdig forró zsírba’ korcsolyáztak volna. Elfogadtuk kosárlabdába’ is, és itt matyizunk azokon az amerikai légiósokon, akik otthon a McDonald’sben tányért mosogatnának. Most már el kell fogadni fociba’ is, mert ha nem, soha többet nem tudunk megnézni egy magyar meccset se. De legalább a máltai artistákat agyon kellene verni. Jó, a Diósgyőr agyon is verte őket, de ennek a Birkakajának [helyesen persze Birkirkara, valószínűleg Agyas is tudja] a kapusa szerintem megfogadta, hogy három gólt fog benyelni a rövidbe, különben ilyen fogalmatlan nem lehet. A Szivics meg [a DVTK edzője] erre elkezd arcoskodni, amiért az első meccs után csesztették őket, és azt nyilatkozza, hogy fizetni a desszert után szokás. Hát, öcsém, ha ez volt a desszert, akkor nagy a baj. Mert ez egy normális csapatnak még csak előétel, annak is elég soványka, mondjuk zsírosdeszka. A Fradiról meg ne is beszéljünk! Pedig ennél a Dollnál normálisabb külföldi edző itt még nem volt, nem vetít, nem okoskodik, nem hisztizik, de hogy ezekből a gyíkokból hogy fog csapatot csinálni, azt ember nem tudja. A Gázpalack szünetbe’ el is ment, mert azt mondta, erre még inni se tud. Az Egér már ettől megkönnyebbült, és utánakiabált, hogy jó kedvre k*rva könnyű piálni, arra az amatőrök is képesek. De legalább mi legyünk profik! Na, helló!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.