Elhunyt Ivanics Tibor, a neves futballedző

Súlyos betegség után, 77 éves korában elhunyt Ivanics Tibor, a kubai válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Ch. Gáll András
2014. 07. 01. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 28-án, egy nappal 77. születésnapja előtt, hosszú, türelemmel viselt betegséget követően elhunyt Ivanics Tibor – tudta meg a JochaPress.hu.

Ivanics Tibor labdarúgó-pályafutása Dorogról indult, játszott a Ferencvárosban, majd edzőként is komoly eredményeket ért el. Kétszer dolgozott Kubában, 1978 és 1982 között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt, az 1980-as olimpián az 5. helyen végzett a kubai csapattal.

Később testnevelő tanárként, majd az Olimpiatörténészek Nemzetközi Társasága (ISOH) tagjaként dolgozott. Olimpiatörténész barátjával, dr. Hencsei Pállal tíz közös,  olimpiai tárgyú könyvet írt. Több cikluson át tagja volt a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának.

Ivanics Tibor egyik fő szervezője a szellemi olimpiai vetélkedőknek és az olimpiai táboroknak. A Magyar Olimpiai Bizottság nívódíját kétszer kapta meg, Bozsik- és Csanádi-díjas, megkapta az irodalmi Ezüstgerely-díjat és az Ezüstgerely-különdíjat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.