Ezért választotta Besic az Evertont

„A legfontosabb tényező Roberto Martinez volt, fantasztikus edző” – mondta a klub honlapjának.

BLM
2014. 07. 29. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A legfontosabb tényező Roberto Martinez volt, fantasztikus edző” – nyilatkozta az Everton honlapjának a 21 éves bosnyák futballista, aki pályára lépett a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén.

„Tisztában vagyok vele, hogy az Everton egy komoly tradíciókkal rendelkező klub, a szurkolók pedig fantasztikusak” – mondta Besic, hozzátéve, hogy karrierjében a mostani klubváltás a legnagyobb előrelépés. Besic szerint a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, amely ráadásul a legjobban fekszik az ő játékstílusának. Hozzátette, várhatóan középpályásként számít majd rá a vezetőedző.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a futballistáért mekkora összeget fizetett az Everton. Korábbi szigetországi sajtóértesülések szerint körülbelül 4 millió font (1,56 milliárd forint) lehetett a vételár. Besicet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj nagyobb, 70 százaléknyi része, a fennmaradó 30 százalék a Ferencvárosé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.