A veszett fejsze nyeléért a Debrecen

A DVSC az Európa-liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén lép pályára a Young Boys vendégeként.

2014. 08. 21. 4:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehet, még nem heverte ki a Debrecen labdarúgócsapata, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában egy 93. percben bekapott góllal vérzett el a fehérorosz BATE Boriszovval szemben, mert a hazai pontvadászatban sem úgy muzsikál, ahogy a címvédőtől elvárható lenne: négy forduló után négy ponttal a nyolcadik a tabellán, s legutóbb szombaton Újpesten is alulmaradt 1-0-ra. Ezúttal a 91. percben kapott mattot a hajdúsági védelem A nemzetközi porondon viszont legalább a veszett fejsze nyelét meg kellene menteni, s a Loki ma ennek a szellemében lép pályára az Európa-liga-selejtező utolsó, negyedik fordulójának első mérkőzésén a svájci Young Boys vendégeként (Tv: Duna TV, 19.30). A párharc győztese a sorozat főtábláján folytathatja szereplését, a vesztes számára viszont végérvényesen véget ér a nemzetközi kupaidény.

A DVSC 2008-ban az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában összecsapott a berni gárdával, s az első, akkor is idegenbeli meccsen vezetett is 1-0-ra, de a vége 1-4 lett. Majd a svájciak a visszavágón is nyertek 3-2-re, vagyis volna miért visszavágniuk a debrecenieknek. A Young Boys hat fordulót követően jelenleg negyedik helyen áll hazája bajnokságában, az első négy mérkőzésén nyeretlen maradt és mindössze három pontot gyűjtött, ám legutóbbi két találkozóján győzött, s a Grasshopperst 4-0-ra ütötte ki. A csapatkapitány, a világbajnokságot is megjárt Steve von Bergen már felépült a vb-n összeszedett súlyos arcsérüléséből, viszont a keretből többen így is sérültek.

No persze a mai meccs előtt a DVSC vezetőedzőjének, Kondás Elemérnek (nyitóképünkön) is fájhat a feje. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a kapus Nenad Novakovics és a védő Mészáros Norbert csak nemrég kezdte el a teljes értékű munkát, s ha utóbbi bevethető is lesz, a BATE elleni első mérkőzésen combizomszakadást szenvedett René Mihelic a visszavágóra sem épül fel, Tisza Tiborra Achilles-ín-gyulladása miatt nem lehet számítani, Selim Bouadlát pedig a BATE elleni visszavágón két sárga lappal kiállították, ma ő sem játszhat. Bár arra a rettenetes végkimenetelű boriszovi meccsre, a légiós felelőtlenségére gondolva, az ő hiányát bizonyára sokan nem bánják

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.