Cseh Laci aranyérmes 200 m vegyesen

Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon.

BM
2014. 08. 20. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kőbánya SC versenyzője a pillangó után másodikként fordult, majd háton - a várakozásoknak megfelelően - átvette a vezetést, de mellen a brit Roberto Pavoni megelőzte. Gyorson aztán feljött a két német úszó is, így tulajdonképpen négyen egyszerre értek a célhoz, de a benyúlás a magyar klasszis versenyzőnek sikerült a legjobban, így 1:58.11 perccel győzött, amivel 11 századdal elmaradt a keddi elődöntős idejétől. Cseh 12. nagymedencés Eb-aranyérmét nyerte, ebben a számban pedig sorozatban ötödször diadalmaskodott. Ez a bravúr korábban is csak neki sikerült a kontinensviadalok történetében, méghozzá 400 méter vegyesen.

Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is bejutott a 200 méter vegyes csütörtöki döntőjébe. A 400 méteren aranyérmes Hosszú a második futamot megnyerve a legjobb idővel jutott a fináléba, míg Verrasztó az első elődöntőben lett második, összesítésben pedig negyedik. Mindkét magyar versenyző jelentősen javított a délelőtti előfutamban elért idején, Hosszú – aki tíz egyéni és egy váltószámban indul a kontinensviadalon – két és fél másodpercet gyorsulva 2:08.41 perces Európa-bajnoki csúccsal zárt, míg Verrasztó közel másfél másodpercet faragva az idejéből 2:12.60 perc alatt teljesítette a távot.

Gyurta Gergely hatodik lett az 1500 méter férfi gyors szerdai döntőjében a berlini úszó-Európa-bajnokságon. A múlt héten nyílt vízen, 10 kilométeren tizedik, a csapatversenyben pedig negyedik Gyurta végig a középmezőnyben haladt, sokáig az ötödik helyért volt versenyben, de a végére elfáradt, így az előző, debreceni Eb bronzérmese hatodikként csapott a célba. 15:03.26 perces ideje így is csaknem két másodperccel jobb, mint amennyit a keddi előfutamban úszott. A számot az olasz Gregorio Paltrinieri nyerte 14:39.93 perces hatalmas Európa-csúccsal.

Kozma Dominik negyedik lett a 200 méter gyors szerdai döntőjében a berlini úszó-Európa-bajnokságon. A Kőbánya SC versenyzője jól kezdett, 50 méter után másodikként fordult, majd valamelyest visszaesett a második hosszon, de a harmadikra újítani tudott, így a győzelemért csatázó német Paul Biedermann és szerb Velimir Stjepanovic mögött harmadikként vágott neki az utolsó 50 méternek, amelynek végére azonban elfáradt és a szám olimpiai és világbajnoka, a francia Yannick Agnel megelőzte. Kozma így is erőn felül teljesített, ugyanis 1:46.78 perces idejével egyéni csúcsot úszott, s mindössze 13 századdal maradt le a dobogóról. A győzelmet a 400 méteren is győztes Stjepanovic szerezte meg két századdal megelőzve a háromszoros Eb-címvédő Biedermannt.

Biczó Bence a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó csütörtöki fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A szám Eb-ezüstérmese a második elődöntőben harmadikként csapott célba 1:56.44 perces idővel, ami 19 századdal volt jobb, mint a délelőtti előfutamban, és ezzel megelőzte az első elődöntő valamennyi indulóját is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.