Del Piero a Budapest Honvéd ajánlatán gondolkodik

Egy olasz internetes portál értesülései szerint az egykori Juventus-csillag megkapta a budapesti vörös-feketék ajánlatát.

TK
2014. 08. 23. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alessandro Del Piero még nem döntötte el, hogy hol folytatja karrierjét – írja az átigazolási hírekre szakosodott Gianlucadimarzio.com. A portál úgy tudja, hogy az olasz világklasszis kapott ajánlatot Indiából, ahol játszhat az MLS (amerikai profi labdarúgóliga – szerk.) 2015-ös kezdetéig.

Az olasz internetes újság úgy értesült, hogy a Budapest Honvéd is elküldte ajánlatát a klasszisnak. A vörös-feketék menedzsmentjében több olasz szakember is dolgozik: Fabio Cordella sportigazgató vagy a csapat vezetőedzője, Pietro Vierchowod, aki Del Piero csapattársa volt a Juventusban az 1995–96-os szezonban. A Honvéd felé billenti a mérleget, hogy a csapat két olasz labdarúgót is foglalkoztat, mégpedig Roberto Mancini fiát, Andreát és Raffaele Alcibiadét.

Az írás szerint Alessandro Del Piero budapesti fizetését szponzorok állhatják és Puskás Öcsi 40 évvel ezelőtt visszavonultatott mezét is megkaphatná (valójában 2000-ben vonultatták vissza a tízes mezt – a szerk.) A portál hozzáteszi, hogy még mindig az indiai ajánlat élvez elsőbbséget, mert jobb szerződést ajánlottak, de Del Piero gondolkodik a lehetőségeken.

A 39 éves Alessandro Del Piero legutóbb az ausztrál Sydney FC-nél focizott, ahonnan távozott, és jelenleg csapat nélküli.

A Gianlucadimarzio.com-ról tudni kell, hogy ők voltak azok, akik először megszellőztették, hogy Gennaro Gattuso a Videoton vezetőedzője lehet, de a Galatasaray július végi budapesti vendégjátékát is ők írták meg először.

Az olasz portál megszólaltatta Fabio Cordellát, a Budapest Honvéd sportigazgatóját, aki elmondta, hogy valóban tárgyalnak Alessandro Del Pieróval.

 

„Egy órával ezelőtt még mindenki kacsának titulálta a hírt, de ez nem kitaláció, valóban megpróbáljuk szerződtetni. Az elmúlt tizenöt-húsz napban tárgyalásokat folytattunk Stefanóval, aki Alessandro bátyja és ügynöke is egyben. Klubunknak nincs annyi pénze, hogy ekkora nevet igazoljon, de az egyik szponzorunknak tetszett az ötlet és segítő kezet nyújtott nekünk. A magyar közönség megérdemli, hogy egy ilyen játékos Magyarországon focizzon. Az állam is segít a labdarúgáson, új stadionok épültek, és hamarosan a miénk építése is elkezdődik” – mondta Cordella a Gianlucadimarzio.com-nak.

 

Puskás mezével kapcsolatban annyit tett hozzá, hogy „a mezt évekkel ezelőtt visszavonultatták, de Hemingway úr szívesen odaadná Del Pierónak, és ez a Puskás családnak is elfogadható lenne”.

 

Hemingway: Nincs esély

 

George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa a hírre reagálva ennyit mondott az nb1.hu-nak: „Én meg még nem döntöttem el, hogy Tibetbe megyek lámának vagy a Budapesti Állatkertbe oroszlánnak.” Elismerte, hogy Fabio Cordella valóban érdeklődött Del Piero iránt, de nincs esély arra, hogy a csatár Kispestre szerződjön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.