Fura: van is olimpiai ezüstünk, meg nincs is

A triatlonos Lehmann Bence Európa harmadik csapatával második lett a nankingi ifjúsági ötkarikás játékokon.

2014. 08. 21. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ifjúsági olimpia sajátossága, hogy bizonyos versenyszámokban különböző nemzetek sportolóiból verbuválódnak csapatok, vívásban a fiúk egyéni párbajtőrversenyét megnyerő Esztergályos Patrik így lett később ezüstérmes Európa egyes csapatával, az EU1-gyel. Ez az ezüst azonban nem kerülhetett fel Magyarország eredményei közé, miként az sem, amit csütörtökön a triatlonos Lehmann Bence Európa harmadik számú csapatával – EU3 – szerzett. Ettől függetlenül persze nagyon büszkék vagyunk a TVK-Mali Triatlon Klub 17 éves versenyzőjére. Megjegyzendő, hogy négy éve az első ifjúsági olimpián, az ugyancsak triatlonozó Dudás Eszter is hasonló cipőben járt, aki aranyérmes lett vegyes váltóban.

Nankingban a triatlonsport befejező versenyén tizenhat váltó állt rajthoz. A csapatokat két-két fiú és lány alkotta, s Lehmann az olasz Giulio Soldatival, a brit Sian Rainsley-vel és a spanyol Carmen Gomezzel került egy kvartettbe. Minden versenyzőnek 250 méter úszás, 6,6 km kerékpározás és 1,8 km futás volt a penzuma. Az első váltásnál a dán Alberte Kjaer Pedersen (EU4) állt az élen, de előnye minimális volt Óceánia első csapata és az európai harmadik számú gárda előtt. A szoros versenyben a legvégén Gomez az élen váltotta Lehmannt, de tizenegy másodperces hátránnyal Európa egyes csapatában az egyéni olimpiai bajnok brit Ben Dijkstra volt az utolsó ember, aki a papírformának megfelelően meg is előzte az egyéniben nyolcadik helyezett honfitársunkat. Lehmann azonban a második helyét megtartotta, így ezüstérmes lett. Bicsák Flóra az EU5-ös csapattal a kilencedik helyen zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.