Kiütötte az MTK-t a remeklő Videoton

A fehérvári csapat öt forduló után is százszázalékos.

TK
2014. 08. 23. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK ellen villámrajtot vett a Videoton: első támadásából gólt szerzett, majd a másodikból kapufát lőtt, mindezt öt perc alatt. Később sem lassítottak a hazaiak, a tizenkettedik percben ismét betaláltak, majd az első félóra vége felé már három góllal vezettek.

A második játékrész is hazai góllal kezdődött: Juhász Roland szöglet utáni fejesét a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja továbbította a kapuba. A folytatás némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, egy-egy MTK-lehetőség és egy kapufa is befért a Videoton-helyzetek közé. A találkozó végén még Feczesin is megvillant, így a székesfehérváriak kiütéses, ötgólos győzelmet arattak.

A Videoton ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzte le az MTK-t és öt forduló után a maximálisan megszerezhető 15 pontot begyűjtve vezeti a bajnoki tabellát.

Videoton FC – MTK Budapest 5-0 (3-0)
Székesfehérvár, 2966 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Kovács I. (2., 27.), Gyurcsó (12.), Nikolics (54.), Feczesin (91.)
sárga lap: Gyurcsó (42.)
Videoton:
Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy. (Feczesin 65.), Simon Á. – Gyurcsó, Kovács I. (Trebotic 46.), Oliveira (Álvarez 78.) - Nikolics
MTK: Hegedüs – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Pölöskei Zs. (Poór 46.), Vass Á. – Bese (Vass P. 62.), Kanta, Horváth Zs. – Tamayo (Frank R. 73.)

Az első negyvenöt percben kevés említésre érdemes esemény történt a bajnokság utolsó két helyen lévő csapat találkozóján. A félidő hajrájában egy Milintéről kipattant labdát Novák a hálóba perdített, Pintér azonban szabadrúgást ítélt a Dunaújváros javára.

A szünetben átszervezte csapatát Bekő Balázs és a hazaiak három csatárral támadtak. A Kecskemét ezután többet támadott, de csatárai Bebetoval az élen minden helyzetet kihagytak.

A Kecskemét és a Dunaújváros továbbra is nyeretlen és a tabella utolsó két helyét foglalják el.

Kecskeméti TE – Dunaújváros 0-0
Széktói Stadion, 1411 néző, v.: Pintér
sárga lap: Bebeto (85.), Vukasovic (86.), illetve Jakab (60.) Urbin (87.)
Kecskeméti TE:
Tujvel – Botka, Lovric, Karan, Varga, Fótyik (Bebeto a szünetben) – Vukasovic, Savic (Tölgyesi 63.), Pilipovic – Novák, Balázs (Csillag 76.)
Dunaújváros: Milinte – Villám, Sárközi, Szekeres, Csehi – Jakab (Rowen 73.), Petneházi (Böőr 86.), Józsi, Zsótér (Thiago 67.), Orosz – Urbin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.