Kondás Elemér: Az élet megy tovább

A debreceniek bíznak abban, hogy a visszavágón ledolgozzák hátrányukat a Young Boys ellen.

FT
2014. 08. 22. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC honlapján Kondás Elemér vezetőedző így értékelt a mérkőzés után: „Testközelből is megtapasztaltuk, amit nagyon jól tudtunk, hogy a Young Boys egy kiváló csapat. Az volt a tervünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk, egyet sikerült, és zárt védekezésből kontrázzunk, amit helyenként tudtunk megvalósítani. Sajnos a szögleteknél figyelmetlenek voltunk, kétszer is ilyen szituációból kaptunk gólt, amivel előnyös helyzetbe hoztuk a hazai csapatot. Nem kellemes a végén kapni gólt, de az élet megy tovább. Készülünk a következő mérkőzésre, ami a Haladás elleni bajnoki lesz. Az lenne a legjobb gyógyír, ha megnyernénk ezt a meccset, az Európa-liga-visszavágón pedig azon leszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat.”

Uli Forte, a Young Boys vezetőedzője: „Nagy lépést tettünk a célunk elérése felé, de nagyon nehéz dolgunk volt, és ne feledjük, van még egy visszavágó. Nagyon örülünk természetesen a végeredménynek. Amikor egyenlített a Debrecen, kisebb sokkot kaptunk, de sikerült visszaszereznünk a vezetést. Arra törekszünk, hogy Debrecenben is nyerjünk, mert szeretnénk bejutni a csoportkörbe, ez a legfőbb célunk.”

Varga József, a DVSC-TEVA középpályása: „A második félidőben két pontrúgásból kaptunk gólt, ezek mindig elkerülhetők, gyakoroljuk is eleget, de sajnos most nem figyeltünk eléggé. Magunknak tettük nehézzé a visszavágót, hiszen így csökkentek az esélyeink, de azt gondolom, nem lehetetlen feladat ledolgozni a kétgólos hátrányt. Ehhez azonban sokkal többet kell nyújtanunk, és jobban kell koncentrálnunk a debreceni meccsen. Támadni kell majd, és nem gólt kapni, mert 2-0-val már mi mehetnénk tovább. Belülről nem éreztem, hogy két gól volt a két csapat között, de a pontrúgásokkal a Young Boys eldöntötte a mérkőzést. Bízom abban, hogy a visszavágón sikerül minél hamarabb betalálnunk, mert most is látszott, amikor passzolgattunk előre, meg lehetett őket zavarni. Az eredmény nem biztató, de ahogy már mondtam, nem lehetetlen a küldetés, a lényeg, nem szabad tőlük megijedni, bátrabban kell futballozni.”|

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.