Olimpiai ezüstérmesünk az Eb után itthon javítana

Az Eb-döntőről lemaradt Kővágó Zoltán a Tüzér utcában próbálja meg messzire hajítani a diszkoszt.

2014. 08. 21. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tüzér utcai Iharos Sándor atlétikapálya megújulva fogadja a közönséget: a lelátókat teljesen kicserélték, kényelmes ülések, frissen festett kordonok várják a nézőket és a versenybírókat, s felújították a versenyközpont épületét is. Az otthonos hangulatú környezetben izgalmas versenyekre van kilátás, már csak azért is, mert a Honvéd-kupa számai egyben a Magyar Atlétikai Szövetség felnőtt és korosztályos Szuperliga-sorozatának állomásai. A férfi 1500 méteres síkfutás a hagyományokhoz híven a pálya névadójának, az 1950-es években a hosszútávfutó számokban tizenkét világcsúcsot felállító Iharos Sándornak állít emléket, akinek szobrát a szám győztese a befutást követően megkoszorúzza.

Férfi diszkoszvetésben dobókörbe lép a 2004-ben Athénban olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán is, aki a minap a zürichi Eb-n lemaradt a döntőről – a selejtezőben pechesen a 14. helyen zárt –, s több számban indul a svájci városban ugyanakkor kiválóan szerepelt két hétpróbázónőnk, Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi. Az Eb-n Krizsán a kilencedik, Zsivoczky-Farkas a tizedik helyen zárt.

A Honvéd-kupán a versenyek pénteken 15 órakor kezdődnek, az ünnepélyes megnyitóra 16 órakor kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.