Robbantottak a Sahtar Doneck stadionjánál

Tüzérségi támadások során érték találatok a Sahtar Doneck labdarúgócsapatának stadionját.

TK
2014. 08. 23. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub szombaton közleményben jelentette be, hogy reggel 6 órakor két robbanás rázta meg a létesítményt és környékét, a támadásban számos kár keletkezett a stadion északnyugati homlokzatában. A Sahtar azt írta, az arénában dolgozók közül senki sem sérült meg.

A Donbasz Aréna öt évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, a donecki klub tulajdonosa, Rinat Ahmetov nagyjából 400 millió dollárt költött az arénára. Az 52 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben öt Európa-bajnoki meccset rendeztek 2012-ben, és rendszeresen adott otthont Bajnokok Ligája-találkozóknak is. „Nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora kár keletkezett” – nyilatkozott az Xsport televíziós csatornának Szerhij Palkin, a Sahtar elnöke.

A Sahtar az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus miatt áthelyezte központját Doneckből Kijevbe, a hazai mérkőzéseit pedig Lvivben játssza. Doneck az ukrán kormány által irányított hadsereggel szemben álló oroszbarát szeparatisták egyik központja.

Sajtóinformációk szerint a Sahtar Doneck ultrái önkéntesként csatlakoztak az ukrán hadsereghez, amit az alábbi képpel próbálnak bizonyítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.