Rocchi a Haladásé

A klubnak húszmillió forintot nyújt a szombathelyi önkormányzat új játékosok igazolására.

MNO
2014. 08. 22. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester szerint a többlettámogatással azt szeretnék elérni, hogy a Haladás játékoskerete megerősödjön és a csapat a bajnokságban továbbra is eredményesen szerepeljen.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elmondta: a 480 millió forintos költségvetéssel gazdálkodó csapat számára komoly segítséget jelent minden anyagi támogatás, s ez most különösen jókor érkezik, mert több olyan játékossal is tárgyalásban vannak, akivel erősíteni akarnak. Az ügyvezető egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy kiket szeretnének szerződtetni, sőt még azokat a posztokat sem jelölte meg, amelyeken az esetleges új játékosokkal erősítenének.

Tommaso Rocchi, a Lazio korábbi játékosa egy hete már részt vesz a csapat edzésein, ám az ő leigazolásával kapcsolatban Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője úgy nyilatkozott: az olasz csatár szerződtetését az edzéseken eddig nyújtott teljesítménye alapján nem javasolja.

A Haladás a honlapján kora délután közölte: Rocchi december 31-ig ír alá, mivel „a szakvezető végül úgy döntött, megnézi, hogy mire képes a Lazio csapatkapitánya”. Tóth Miklós a közleményben azt mondta, a klubnak „egy forintjába sem kerül” az olasz futballista szerződtetése, a 36 éves játékos bérét egy magyar támogató fizeti, aki ennek fejében mezszponzora lesz a Haladásnak. Rocchi a jövő héten, sajtótájékoztatón írja alá a megállapodást.

A Haladás a hatodik helyen végzett az elmúlt idényben, a mostani szezonban négy forduló után a kilencedik helyen áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.