Serena Williams a favorit, Babos párosban lehet jó

Hétfőn kezdődik a teniszezők idei negyedik, és egyben utolsó Grand Slam-tornája, a US Open, amely előtt sok minden afelé mutat, hogy a hölgyek között Serena Williams hatodszor is a csúcsra érhet a világ legnagyobb sportági arénájában, a bő 22 ezres Arthur Ashe Stadionban.

Deák Zsigmond
2014. 08. 24. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ifjabb, de már 32 éves Williams-lány világelsőként Wimbledonban csak a 3. fordulóig jutott, azóta viszont Stanfordban és Cincinnatiben is ünnepelhetett kemény pályán, Montrealban pedig csak nővére, Venus tudta megállítani őt az elődöntőben.

Az amerikai klasszis 17 egyéni GS-diadalnál tart, amelyből ötöt „otthon” gyűjtött be 14 év alatt (1999, 2002, 2008, 2012, 2013). Legnagyobb vetélytársa idén is a 2006-os bajnok orosz Marija Sarapova lehet, de a világranglistán már 2. román Simona Halep és a korábbi világelső szerb Ana Ivanovics is messze juthat. Bár utóbbi már a nyolc között összefuthat a címvédő Serenával... Akad egy komoly hiányzó, a rangsorban 3. kínai Li Na térdproblémái miatt jelenleg harcképtelen.

Mivel Fucsovics Márton a férfi selejtező 2. fordulójában 6:4, 3:6, 6:0-ra kikapott a moldáv Radu Albottól, így csak a hölgyeknél lesz magyar főtáblás Babos Tímea személyében. A listán jelenleg 115. soproni teniszező a 14. kiemelt cseh Lucie Safarova ellen kezd egyesben, szerény reményekkel, párosban viszont a wimbledoni és legutóbb a cincinnati döntő után újra a csúcs közelébe érhet Kristina Mladenoviccsal. A szerb származású szőke francia hölgy ugyan a legutóbbi finálét nem tudta befejezni hátsérülése miatt – és ezért a duó kihagyta a New Haven-i tornát – reményeink szerint felépül a GS-viadalra. Babos vegyes párosban is érdekelt az amerikai Eric Butorac oldalán, vele idén a Roland Garroson a legjobb négy közé jutott. Bárcsak valamelyik társával ismételne!

Mindenkinek érdemes jól játszani a presztízs és ranglistás pontok mellett azért is, mert tavalyhoz képest csaknem négymillió dollárral nőtt meg a US Open pénzdíjazása, összesen 38,3 milliót osztanak majd szét a játékosok között. A férfi és a női egyes győztese kereken hárommillió dollárral gazdagodik. Megéri csinálni és nézni is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.