Simeone tockost adott, mégis nyert az Atlético

Mandzukic gyorsan feledtette Diego Costát, Simeonét kiállították, de a bajnokcsapat vezére nélkül is győzött.

Ch. Gáll András
2014. 08. 23. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első meccs 1–1-es döntetlent hozott a Santiago Bernabéu Stadionban, ennek megfelelően támadnia kellett a Realnak – de hát Carlo Ancelotti csapata valójában máshoz nem is ért. Az Atléticót nyomaszthatta a Lisszabonban, a BL döntőjében elszenvedett 4–1-es vereség, de ha így is volt, „El Cholo” Simeone fiain ez cseppet sem látszott.

A vendégeknél a könnyebben sérült Cristiano Ronaldo a kispadon kezdett, csak a szünetben szállt be Toni Kroos helyére, James Rodríguez játszott balszélsőt, s a középpálya tengelyében szóhoz jutott a veterán Xabi Alonso.

A hazaiak nem sokat teketóriáztak, a második perc elején Moyá nyolcvanméteres kirúgásába Varane rosszul fejelt bele, Griezmann továbbfejelte a labdát Mandzukicnak, és a horvát lesipuskás három védő szorításában tipikus Mandzukic-gólt lőtt a tizenhatosról a jobb sarokba. 1–0.

A 25. percben James Rodríguez lőtt bal belsővel az ötös sarkáról, Moyá nagyot védett. Egy percre rá Diego Simeone reklamált a partjelzőnél, majd két tockost adott neki, amiért a bíró jogosan kiállította a túlságosan vehemens argentin mestert. (A videón 1:55-nél.) Attól kezdve a nem kevésbé vérmes természetű „Mono” Burgos sétált a partvonal mellett Simeone helyén.

A 36. percben megint James Rodríguez veszélyeztetett, a tizenegyes pontról hajszállal a kapufa mellé fejelt. A 38. percben a nagyszerűen játszó „Hamesz” passzát Gareth Bale mellé lőtte.

Simeone Mandzukicban megtalálta Diego Costa utódját

A 49. percben szabadrúgás után Luis García a lécre perdítette a labdát, a lepattanót Casillas óriási bravúrral paskolta el Mandzukic elől.

A Real Madrid csapatánál nagy a baj, sürgősen kell venni egy centert, mert Benzema a két Atlético-meccsen semmit sem csinált. Ronaldo nélkül nem működött a gépezet, aztán szünet után Ronaldóval sem. Az egyetlen fényes pont „Hamesz” játéka. Akkor viszont miért cserélte le Ancelotti?!

„Ez csak enyhe kárpótlás a Bajnokok Ligája elvesztéséért, a lisszaboni 1–4-ért, de azért mégiscsak egy újabb trófea – az ötödik, amióta itt dolgozom az Atléticóval” – nyilatkozta a kispadról elküldött Simeone.

A Matracosoknak 15 év után sikerült újra legyőzniük a „Nagy Testvért” a Vicente Calderónban.

Spanyol Szuperkupa-visszavágó

Atlético Madrid – Real Madrid 1–0 (1–0)
Estadio Vicente Calderón, 55 000 néző, v.: Fernández Borbalán (remekül)
Gól: Mandzukic (2.)
Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Gabi, Thiago – Raúl García (Saúl), Griezmann (Jiménez), Koke – Mandzukic (Cristian Rodríguez)
Real Madrid: Iker Casillas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Fabio Coentrao (Marcelo) – Modric, Xabi Alonso, Kroos (C. Ronaldo)– Bale, Benzema, James Rodríguez (Isco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.