Sötét fellegek Messiék feje felett

A Barca megkapja a FIFA büntetését, 2016-ig nem igazolhat!

TK
2014. 08. 20. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mostani döntés nyomán a Barcelona a januári és a jövő nyári átigazolási időszakban eladhat játékosokat, de vásárolnia nem szabad. A fellebbezés halasztó hatályú volt, ez tette lehetővé például, hogy az FC Barcelona ezen a nyáron megszerezze az uruguayi Luis Suárezt az FC Liverpooltól.

A FIFA áprilisban azt közölte, hogy a tavaly lefolytatott vizsgálat megállapította: a katalán klub a 2009–2013 közötti időszakban több 18 év alatti játékos megszerzésekor is vétett az előírások ellen.

Az egyesület 450 ezer svájci frankos bírságot is kapott, és a FIFA a spanyol szövetséget is megbüntette 500 ezer svájci frankra. Utóbbi szervezet is fellebbezett, de ezt is elutasították.

Az ítélethirdetés után az FC Barcelona közölte: nem fogadja el a döntést és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.