Thomas Müller szerezte a Bundesliga első gólját

A címvédő Bayern München hazai pályán 2–1-re nyert a VfL Wolfsburg ellen.

TK
2014. 08. 22. 20:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Josep Guardiola együttese nagy fölényben futballozott az első félidőben, és a világbajnok Thomas Müller góljával szerzett vezetést a 37. percben. A támadó 2011 után második alkalommal szerezte a Bundesligában a szezon első gólját. A bajorok két perccel a szünet után növelték előnyüket a vb-bronzérmes holland Arjen Robben révén.

Ezután feltámadtak a vendégek, és a korábbi Bayern-játékos horvát Ivica Olic bombagóljával szépítettek. A Wolfsburg számos lehetőséget kidolgozott, ezek közül a legnagyobbat Junior Malanda hagyta ki: a fiatal belga csatár nagy helyzetben Neuert találta el, a labda a felső lécről azonban elé pattant, de egy méterről sem tudott az üres kapuba rúgni.

A hajrában a játékvezető még les miatt elvett a Bayerntől egy szabályosnak tűnő gólt, majd egy kontra végén Robben is csak a felső lécet találta el, így az eredmény már nem változott.

Bundesliga, 1. forduló:
Bayern München – VfL Wolfsburg 2–1 (1–0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.