A Vardart is legyőzte a Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém 31-23-ra legyőzte címvédőt a férfikézilabda SEHA-liga szombati rangadóján.

WL
2014. 09. 13. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat egyértelműen kiemelkedik a magyar, a macedón, a fehérorosz, a horvát, a szlovák, a szerb és a bosnyák együtteseket felvonultató SEHA-ligából. Eddig mindhárom összecsapásukat megnyerték, és egyértelmű céljuk, hogy az alapszakasz után a négyes döntőbe kerüljenek.

A szeptember 27-én rajtoló Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepelnek, az egymás elleni két találkozójukat abban a sorozatban novemberben tudják le. A Vardar az előző idényben éppen hogy lemaradt a BL Final Fourról: a negyeddöntőben idegenben lőtt kevesebb góllal maradt alul a későbbi bajnok német Flensburg-Handewitt-tel szemben, ráadásul azóta sikerült leigazolniuk többek között a volt veszprémi, spanyol állampolgárságú Sterbik Árpádot, a világ egyik legjobb kapusát. A Veszprém negyedik lett a legrangosabb európai kupában, és a magyar bajnok szintén erősített a nyáron.

Az első gólra öt percet kellett várni, míg a vendégek csak a 8. percben, 3-0 után találtak be először, előtte pedig már időt kellett kérniük. A Veszprém védelme szinte hermetikusan zárt, lövőhelyzetet is alig engedélyezett, és ha meg kellett, akkor Mikler védett.

A cserék valamelyest felhozták a Szkopjét, majd a hazaiak is változtattak a kezdeti összeállításon. Állandósult a 3-4 gólos veszprémi előny, majd amikor 11-9-re felzárkózott a Vardar, Nagy László visszatért a pályára, és gyorsan visszaállt a megnyugtató különbség.

A második játékrész elején felváltva estek a gólok, és nem volt olyan nagy az iram, mint korábban. Aggodalomra adott okot, hogy a 40. percben Nagyot lerántották, ezután a karját fájlalva a cserepadra ült le. A világklasszis átlövő azonban visszatért a pályára és tovább erősítette a védelmet.

A Vardar bármit próbált, nem tudott felzárkózni, mert a fontos pillanatokban – különösen az utolsó tíz percben – mindig jól összpontosítottak a hazaiak. Ilic is szórta a gólokat – a 42. és 57. perc között a hazai oldalról csak ő volt eredményes, szám szerint kilencszer! –, és végül tizenkét gólig jutott.

Eredmény:
MKB-MVM Veszprém – Vardar Szkopje (macedón) 31-23 (17-12)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.