A vb-vel akarnak lendületet adni a szakágnak

A jövő hét csütörtöktől vasárnapig tartó izsáki egyesfogathajtó-világbajnokságon 24 nemzet 78 indulója vesz részt.

TK
2014. 09. 17. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt felvezető izsáki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a háromfős hazai csapatot Jámbor Vilmos, Lantos Gábor és az a Hódi Károly alkotja, aki 2005-ben a kettesek között nyert már világbajnoki ezüstérmet. Az elvárás a magyarokkal szemben, hogy felülmúlják az eddigi legjobb szereplésüket, ami csapatban 10., egyéniben pedig 15. hely volt.

Mondok József polgármester, egyúttal a szervezőbizottság vezetője elmondta, a mostani vb-re a XXX. Sárfehér Napok keretében kerül sor, azaz a sportesemény mellett az érdeklődők színvonalas kulturális programokon is részt vehetnek. A városvezető egyúttal jelezte, minden készen áll a versenyre, amely reményei szerint hasonlóan színvonalas lesz, mint a tavalyi négyesfogathajtó-Európa-bajnokság.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovasszövetség elnöke azt emelte ki, hogy a korábbi kettes és négyes után ez lesz az első egyesfogathajtó-vb Magyarországon, amely így egyedüliként mindhárom szakág csúcseseményének házigazdája lesz. „Nálunk ez a legkevésbé eredményes szakág, amelynek ezzel a vb-vel szeretnénk lendületet adni, már csak azért is, mert minden fogathajtó az egyessel kezdi el a pályafutását” – mondta a kettesek között kilencszeres világbajnok sportember.

A rendezvényen külön látványosságot kínál, hogy négyesek is indulnak, ugyanis betétprogramként az ő versenyük a hazai bajnokság döntője lesz, igaz, a címvédő, hétszeres világbajnok Lázár Zoltán ezúttal nem áll rajthoz.

Jövőre a kettesfogathajtók világbajnokságának Fábiánsebestyén ad otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.