A világ legjobbja újra felülmúlta a nagyütőt

Floyd Mayweather Jr., a hivatásos ökölvívás jelenlegi legnagyobb alakja május után másodszor verte pontozással a nagyütőnek számító Marcos René Maidanát, megőrizve váltósúlyú világbajnoki címeit.

Deák Zsigmond
2014. 09. 14. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban csapott másodszor egymással a kategóriáktól független listákat vezető Floyd Mayweather Jr. és a korábbi váltósúlyú világbajnok argentin Marcos Maidana, ezúttal a WBC és a WBA szervezetek vb-öveiért. A májusi első felvonás után a felek úgy érezték, hogy nem sikerült egyértelműen lezárni kettejük párharcát, és újból farkasszemet néztek egymással. Akkor Maidana időnként pressziót gyakorolt a 37 éves amerikai klasszisra, de ütötte „tokától bokáig”, nem mindig szabályos módszerekkel, komolyabb mérkőzésvezetői intés nélkül. Erre Mayweather és csapata később panaszkodott is.

Most a várakozásokkal ellentétben Maidana meglehetősen visszafogottan kezdett, míg Mayweather ízelítőt adott remek lábmunkájából, és kimozogta őt. Kenny Bayless mérkőzésvezető az első perctől kezdve uralta, csírájában fojtotta el a fogásokat és szabálytalanságokat, ösztönözve a bokszolókat a tiszta küzdelemre. Az első néhány menet Mayweather akarata szerint zajlott, majd a 3. menet végén Maidana jobb horga átszaladt Floydon, ami a következő menetre is hatással volt, és argentin percek következtek. A pillanatnyi hullámvölgy után a favorit amerikai bunyós visszavette az irányítást és magabiztosan elvitte a következő meneteket. A 8. etapot kisebb közjáték zavarta meg, Mayweather erősen reklamált, mert elmondása szerint Maidana megharapta őt. Ám mivel bizonyítani senki sem tudta az igazát, kis szünet után folytatódott a mérkőzés. A 10. menetben Bayless pontot vont le Maidanatól folyamatos szabálytalanságért, majd a 11.-ben Floyd is bejelentkezett egy övön aluli ütéssel. A záró menet izgalmak nélkül telt el, Floyd kivonta magát a küzdelemből és megint bemutatót tartott híres lábmunkájából. A mérkőzés leteltével egyhangú pontozás született, 115-112, 116-111 (kétszer) arányban Floyd Mayweather megőrizte veretlenségét (47-0) és újból legyőzte Marcos Maidanát (35-5).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.