Ámul Románia, gigasportcsarnok Kolozsváron

Igen lassan, de 5 milliárdból kihozták a kolozsvári 7200-as sportcsarnokot, októberben adják át egy koncerttel.

BuL
2014. 09. 24. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolozsváron felépült Románia legmodernebb sportcsarnoka, amely nemzetközi sporteseményeknek is otthont adhat. A koncertek megtartására is alkalmas létesítményt szerdán mutatta be a sajtónak Emil Boc, a város polgármestere. A műszaki átadás október 15-éig fejeződik be, hivatalos avatójára pedig október 31-én kerül sor egy James Blunt-koncert keretében.

A négy év alatt felépített csarnok sporteseményeken 7200 néző befogadására alkalmas, koncertek esetén 10 ezer férőhelyesre bővíthető a nézőtér. A csarnok mellett 450 férőhelyes parkolót hoztak létre. A terem közepén egy kocka alakú óriáskijelzőt függesztettek fel, mely négy oldalán hd minőségű képet közvetít. A csarnokhoz edzőterem is tartozik.

A sportcsarnok 70 millió lejbe (4,9 milliárd forint) került. Felépítése azért tartott négy évig, mert a munkálatok elvégzésére pályázó egyik cég megtámadta a bíróságon a kivitelező kiválasztásának az eljárását, és a jogi procedúra hosszú ideig késleltette a munkát. Az új létesítményt a város önkormányzatának tulajdonában lévő társaság fogja működtetni.

A sportcsarnok a belvárosban, a 2011 októberében felavatott 30 ezer férőhelyes stadion, a Kolozsvár Aréna szomszédságában helyezkedik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.