Az MLSZ behívta Pintért, és magára zárta az ajtót

A Csányi Sándor vezette elnökség azt sem hajlandó elárulni, mikor döntöttek az elnökségiről. A napirendi pontokat hétpecsétes titokként őrzik.

Gabay Balázs
2014. 09. 17. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadást Csányi Sándor. Az MLSZ elnöke a diákokkal megszavaztatta, hogy Pintér Attila maradjon-e a szövetségi kapitány, majd elárulta, hogy szerdán elnökségi ülést tart a magyar futball vezető testülete, ahol meghallgatják Pintér Attilát és segítőit.

Csányi egyébként az északírektől elszenvedett Eb-selejtezős kudarc után meglehetősen furcsa nyilatkozatot tett Pintér kapcsán: azt mondta, szakemberekkel vitatják majd meg jövőjét, és a játékosokkal is leülnek beszélgetni.

A tervezett elnökségiről már korábban is keringtek pletykák, de nem lehetett tudni, hogy e hét hétfőjén vagy keddjén fogják megtartani. Az MLSZ honlapján egyetlen apró információt sem találni arról, vajon ülésezik-e a közeljövőben a vezetőség, a titkolózás olyan mértékű, mintha legalábbis valamiféle új tömegpusztító fegyver előállításán dolgoznának.

Így Sipos Jenőhöz, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivőjéhez fordultunk, aki megerősítette, hogy szerdán összeül az elnökség. A napirendi pontokról ellenben semmit sem árult el, ahogy azt sem sikerült megtudnunk tőle, mikor kezdődik vagy ér véget a tanácskozás. Arról sem kaptunk felvilágosítást, hogy az elnökség mikor döntött arról, hogy szerdán ül össze. Annyi biztos, hogy a szokásoknak megfelelően Csányiék zárt ajtók mögött beszélgetnek majd – vélhetőleg Pintér Attila jövőjéről.

Sipos Jenő telefonon csupán annyit közölt portálunkkal, hogy ha „érdemi közlendője lesz az elnökségnek, akkor azt közleményben fogja tudatni”.

(Friss: Az Index szerda délelőtt arról írt, hogy rendkívüli elnökségit tart az MLSZ, ami 14 órakor veszi kezdetét).

Pintér Attilát tavaly decemberben mindenki komoly meglepetésére nevezték ki szövetségi kapitánynak. Az MLSZ előtte arról beszélt, hogy vb-tapasztalattal rendelkező külföldi trénert kíván szerződtetni. A kapitány irányítása alatt 1–2-es vereséget szenvedett a válogatott hazai pályán Finnországtól, majd döntetlent játszott Dániával (2–2) Debrecenben. Albániát 1–0-ra, Kazahsztánt 3–0-ra verte ugyancsak idehaza, majd első Eb-selejtezőjén 1–2-re kikapott a harmatos Észak-Írországtól. A közönség kifütyülte a válogatottat, és Pintér Attila leváltását követelte.

A hírek szerint egyébként Pintér elbocsátásának gondolata már az első tétmérkőzés előtt felmerült az MLSZ elnökségén belül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.