Bajnokok Ligája: bottal üthették a Veszprém nyomát

A magyar bajnok az orosz Csehovszkije Medvegyi otthonában győzött a sorozat nyitányán, 5 góllal.

BuL
2014. 09. 27. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kézi-BL előző idényében negyedik helyen végzett veszprémiek – akik a magyar bajnokságnál erősebb nemzetközi regionális bajnokságban, a SEHA-ligában hat találkozón sem találtak legyőzőre – jól kezdtek a mintegy másfél ezer néző, nagyjából félház előtt rendezett összecsapáson. Egy-két gólos vendégvezetés után aztán feljöttek a hazaiak, és jó ideig fej fej mellett haladtak a gárdák. Olykor utol is érték a Veszprémet, 12-9-et követően lett például 12-12, a félidő hajrájában azonban a magyar együttes jobban összpontosított és 19-17-es előnyénél következhetett a szünet.

A második félórára egy agresszívabb Veszprém érkezett vissza a pályára, s a kőkeménnyé vált védekezésnek is betudhatóan percek alatt ötgólos előnyre tett szert (18-23). A folytatásban még tovább nőtt a különbség, amely először 27-19-nél duzzadt nyolcgólosra. Bár az oroszok a végjátékban többször is betaláltak, a gólzáporos meccset így is roppant magabiztosan, 37-32-re nyerte a magyar együttes, amelynek legeredményesebb játékosa a főleg büntetőkből betaláló, 11 gólos szerb Momir Ilić volt.

A következő meccsét a MKB-MVM Veszprém jövő szombaton – 21 órától – otthon játssza a német Rhein-Neckar Löwennel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.