Beindult a kerékpáros lobbi az olimpia közeledtével

A terepkerékpárt és a hegyikerékpár downhill számát szeretné felvetetni az olimpia műsorára Brian Cookson.

BuL
2014. 09. 22. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit sportdiplomata elmondta, hogy az elmúlt két nyári játékokon nagy sikert ért el a sportág, és azon dolgoznak, hogy ezt az érdeklődést fenntartsák vagy túlszárnyalják 2016-ban Rióban és 2020-ban Tokióban, illetve azon túl is.

Ugyanakkor jelezte: a 2004-es athéni olimpia után néhány pályaszámot kivettek a programból, hogy Pekingben már a BMX-esek is versenyezhessenek. A 2008-as játékokat követően pedig újabb számok maradtak ki, hogy a nemek közötti egyenlőséget biztosítsák. Most viszont úgy szeretné elérni a terepkerékpár és a hegyikerékpár downhill (lejtmenet) számának felvételét, hogy közben más számokat nem vesznek le a műsorról.

Cookson terveiről már egyeztetett Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével.

Jelenleg az országúti és a pálya szakág mellett BMX-ben, valamint a hegyikerékpár krossz (terep) számában versenyeznek az ötkarikás játékokon a bringások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.