Berki Krisztián a kínai lovat is megülte

A jövő pénteken kezdődő vb helyszínén túl van az első edzéseken a magyar válogatott.

2014. 09. 25. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 6,5 milliós lakosságú dél-kínai Nanning nem tévesztendő össze a 8 milliós Nankinggal, ahol a nyáron az ifjúsági olimpiát rendezték, előbbi pedig jövő héttől a torna-világbajnokságnak ad otthont. A sportág idei legrangosabb versenyén a magyar színeket a férfiaknál Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert, a nőknél Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Al-Salty Dália és Horváth Enikő képviseli.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a válogatott a hosszú utazás után szerencsésen megérkezett, és a gyors akkreditálást követően mindenki elfoglalhatta kényelmes szállodai szobáját. Az első Nanningban töltött napon Berkiék délelőtt a várossal ismerkedtek (nyitóképünkön), délután pedig már részt is vettek az első edzésen. Férficsapatunk éppen a házigazda kínaiakkal, a nők pedig egy Egyesült Államok válogatottjával tréningezhettek együtt. A magyar delegáció az amerikai küldöttségben csak edzőkből tizenegy főt számolt össze

Az edzésen mindkét csapatunk is jól teljesített, az olimpiai bajnok Berki Krisztián egyenesen remek lólengésgyakorlatot mutatott, noha némi meglepetés érte a teremben. „Krisztián úgy végezte el a gyakorlatát, ahogy mestere, Kovács István nem is remélte, hiszen maga a szer kicsit más, mint az otthoni, és a kápákat sem lehet olyan szélesre állítani, mint amilyet Krisztián használ. Mindez azonban nem zavarta meg, odapörkölte a gyakorlatát!” – fogalmazott Altorjai Sándor.

Az október 3-án kezdődő világbajnokságig versenyzőink napi két edzéssel készülnek Nanningban, ahol az időeltolódás Magyarországhoz képest hat óra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.