Berki nem variált, most tényleg megmutatta

Olimpiai bajnokunk a szombathelyi GP-n jó főpróbát tartott a kínai világbajnokság előtt.

2014. 09. 15. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombathelyi VI. Swietelsky GP szerenkénti döntőiben versenyzőink közül nemcsak Berki Krisztián győzött lólengésben, hanem a nőknél felemás korláton és talajon Böczögő Dorina, ugrásban és gerendán pedig Divéky Luca diadalmaskodott. Az Aréna Savariában Berki Krisztián – aki az országos bajnokságon leesett a lóról, és csak harmadik lett – szép számú közönség előtt mutatta be 7.0-s kiinduló pontszámú lólengésgyakorlatát. A kétollós, bőrorsós bemutatót 16.050-es ponttal jutalmazta a zsűri, és az erős nemzetközi mezőnyben sem volt kérdéses olimpiai bajnokunk győzelme. A Londonban olimpiai döntős Hidvégi Vid 15.050-nel bronzérmes lett, két versenyzőnk közé Filip Ude, a horvátok pekingi olimpiai ezüstérmese furakodott be 15.350-nel.

Berki Krisztián: Örülök, hogy végre sikerült megmutatnom, hol tartok a felkészülésben. Jó főpróba volt ez a világbajnokság előtt, százszázalékosan csak a gyakorlatomra koncentráltam, és most ki tudtam zárni minden külső körülményt. Korábban háromféle 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatom volt, a vb-válogató után kettő maradt, s már az is eldőlt, hogy a most látottat mutatom be a vb-n; a kétollós, bőrorsós gyakorlatot. Nem akartunk kettővel variálni, erre az egyre fejben is jobban oda tudom tenni magam.

Divéky Luca: Már az egyéni összetettben szerzett ezüstnek is nagyon örültem, ehhez jött a két arany és a bronz. A gerendagyakorlatom nagyon jól sikerült, szebb és pontosabb is volt, mint a selejtezőben. Az ugrás szoros volt, de sikerült megnyernem. A felemás korláton szerzett bronz hab a tortán, erre nem számítottam.

Böczögő Dorina: Nagyon örülök mindkét aranynak a szerenkénti finálékban. A talajom jól sikerült, már csak nüanszokon kell javítanom, s örülök, hogy egyik nap se léptem ki. Továbbra is a talaj a kedvenc szerem. Felemás korláton  az eredeti gyakorlatomhoz képest egy szaltót kihagyok, valószínűleg a vb-n is így lesz, ez a biztos.Kovács István, a férfiválogatott vezetőedzője: A kiutazó keret jól teljesített a vb előtti utolsó megmérettetésen. A selejtező napja kicsit hosszú volt, ehhez nincsenek hozzászokva a versenyzők, ezért is volt több rontás. Berki Krisztiánnak a selejtezőben még volt hibája, de a döntőben már szép gyakorlatot adott elő, ezt a világbajnokságon is elfogadnám.

Kovács István, a férfiválogatott vezetőedzője: A kiutazó keret jól teljesített a vb előtti utolsó megmérettetésen. A selejtező napja kicsit hosszú volt, ehhez nincsenek hozzászokva a versenyzők, ezért is volt több rontás. Berki Krisztiánnak a selejtezőben még volt hibája, de a döntőben már szép gyakorlatot adott elő, ezt a világbajnokságon is elfogadnám.

Draskóczy Imre, a női válogatott vezetőedzője: Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, mindenki összeszedte magát, és jól szerepelt a GP-n. Remélem, egy egészséges Makra Noémi csatlakozik majd a kiutazókhoz.

A magyar válogatott szeptember 22-én utazik az október 3-án kezdődő nanningi világbajnokságra, a nők addig Tatán, a férfiak pedig a budapesti Tornacsarnokban készülnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.