Csak 2016-ban tér vissza a világklasszis szépség

A várakozásoknak megfelelően teljesen kihagyja a 2015-ös idényt Jelena Iszinbajeva, a rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka.

TK
2014. 09. 26. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves orosz atléta közölte, júniusban világra jött kislányával szeretne foglalkozni, s teljes intenzitással csak a gyermek egyéves korában kezdi majd el az edzéseket.

A világcsúcstartó Iszinbajeva ugyanakkor a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián mindenképpen ott szeretne lenni.

A versenyző a 2004-es athéni, majd a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon győzött, míg két éve, Londonban bronzérmet szerzett. Világbajnokságon fedett pályán négyszer, szabadban háromszor érdemelt ki aranyat, s van két Európa-bajnoki elsősége is. Nevéhez 28 világrekord fűződik, s ő volt az első nő, aki átjutott az ötméteres magasságon. Fedett pályán 5,06, szabadtéren pedig 5,01 méterrel világrekorder.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.