Élénk Szellő fújhatja el a focistából lett bunyóst

A Ferobox Event szombati szentesi gáláján, amelyet a közszolgálati televízió is közvetít, a cirkálósúlyú magyar bajnoki címért csap össze a futballpályáról a ringbe átnyergelt címvédő, Bozai Gyula és az amatőrként komoly karriert épített, Eb-3., olimpiai 5., de csak második profi meccsét vívó Szellő Imre.

Deák Zsigmond
2014. 09. 17. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szellő Imre és Bozai Gyula csatájának tétje a cirkálósúlyú magyar bajnoki öv, s természetesen mindkét fél optimista. „Nagyon jól sikerült a felkészülésem, egészséges vagyok, s már két héttel a gála előtt súlyközelben voltam, ami nagyon jó, mert nem kellett az utolsó pillanatra hagyni a fogyasztást. Szellő Iminek is biztosan van elképzelése arról, milyen irányba menjen a mérkőzés, és nekem is van – meglátjuk, melyikünké érvényesül. Magasabb lévén nyilván szeretné elkerülni a verekedést és távolságot tartani, míg nekem a közelharc fekszik, és rutinos vagyok a hosszú meccsek tekintetében. Szellő kiváló sportember és remek ökölvívó, de magamat jobbnak tartom és bízom benne, hogy őt is sikerül legyőznöm” – nyilatkozta a 12-6-2-es mérlegű Bozai Gyula. Kevesen tudják róla, hogy komoly futballkarriert épített, az NB I-ben is szerepelt, az ökölvívással csak azután kezdett foglalkozni, hogy elhagyta a gyepet.

Az amatőrként 2010-ben Ankarában Európa-bajnoki bronzérmes, 2008-ban Pekingben olimpiai ötödik, 2000-ben Budapesten junior vb-második Szellő Imre eleve bunyóval kezdett, s természetesen másképp látja az esélyeket. „Nem szeretném elbízni magam és főleg alábecsülni az ellenfelemet, de optimista vagyok a meccs végeredményével kapcsolatban. A felkészülés során mindent megtettem annak érdekében, hogy a végén az én kezemet emeljék majd a magasba. Mellettem szólhat, hogy bár ez csupán a második profi meccsem lesz, de többéves ökölvívó-tapasztalat van a hátam mögött. Pályafutásom során találkoztam a világ színe-javával, és hála istennek sikereim is voltak. Minden meccsre úgy készültem és készülök, mintha az életem mérkőzése lenne. Aztán persze győzzön a jobbik!” – mondta a régi szolnoki tréneréhez visszatért, a WSB-ligabeli szereplés révén félprofi múlttal is bíró Szellő (amint az milánói légióskodásakor készített bemutató snittjéből is kiderül).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.