Európa most a győztes kontinens

Többek között Pars Krisztián szombati győzelmének is köszönhetően az európai válogatott nyerte meg vasárnap késő este a 2,9 millió dollár összdíjazású marrákesi atlétikai világkupát.

BuL
2014. 09. 15. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kontinensek közötti kétnapos csapatversenyen Európa nagy fölénnyel lett első, mivel 447,5 pontot gyűjtött, míg a második helyezett Amerika 390-et.

A szombathelyiek olimpiai és kétszeres Európa-bajnok kalapácsvetője 78,99 méterrel nyerte meg saját számát szombaton, s ezzel nyolc ponttal segítette az „öreg kontinens” válogatottját. Pars sikeréért – a többi szám győzteséhez hasonlóan – 30 ezer dollárt kapott.

A viadalon minden számban két-két atléta indult kontinensenként, és az egyéni számok győztesei 8 pontot, a másodikak 7-et, a nyolcadikak pedig 1 pontot gyűjtöttek csapatuknak, míg a váltók első helyezettjei 15, a másodikak 11, a harmadikak 7, a negyedikek 3 pontot kaptak. A nők és a férfiak pontjai összeadódtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.